Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon 8cx Gen 3 με βελτιωμένη απόδοση CPU και GPU

Η Qualcomm ανακοινώνει το Snapdragon 8cx Gen 3 με βελτιωμένη απόδοση CPU και GPU

Στην CES 2022, η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τη νέα υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 8cx Gen 3 για premium συσκευές Windows. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι αυτό το νέο SoC θα προσφέρει έως και 85% ταχύτερη απόδοση CPU και 60% ταχύτερη απόδοση GPU. Χάρη στη διαδικασία κατασκευής 5 nm, οι συσκευές που βασίζονται στο Snapdragon 8cx Gen 3 θα πρέπει να προσφέρουν πολυήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα κυριότερα σημεία του Snapdragon 8cx Gen 3:  

  • To Snapdragon 8cx Gen 3 σηματοδοτεί την πρώτη στον κόσμο πλατφόρμα υπολογιστών Windows 5nm.
  • Το Snapdragon 8cx Gen 3 προσφέρει έως και 85% αύξηση της απόδοσης της γενιάς και έως και 60% μεγαλύτερη απόδοση ανά watt σε σχέση με την ανταγωνιστική πλατφόρμα x86.
  • Η ενημερωμένη GPU Qualcomm Adreno θα προσφέρει εκπληκτική βελτίωση απόδοσης έως και 60% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά μας.
  • Υποστηρίζει gaming σε Full HD (έως 120 FPS) και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν έως και 50% περισσότερο από ορισμένες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.
  • Χρησιμοποιώντας τον ISP Qualcomm Spectra με βελτιωμένο χρόνο εκκίνησης της κάμερας, οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν βιντεοδιασκέψεις έως και 15% πιο γρήγορα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά μας. Το 8cx Gen 3 προσφέρει την τελευταία γενιά 3A – Αυτόματη εστίαση, αυτόματη ισορροπία λευκού και αυτόματη έκθεση.
  • Το Snapdragon 8cx Gen 3 επιτρέπει κρυστάλλινο ήχο σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον, με την τεχνολογία Qualcomm Noise και Echo Cancellation – μέρος της Qualcomm Voice Suite.
  • Το Snapdragon 8cx Gen 3 υποστηρίζει επίσης ποιότητα κάμερας έως 4K HDR και έως και 4 κάμερες για νέες θήκες χρήσης.
  • Το 8cx Gen 3 προσφέρει απίστευτα 29+ TOPS επιτάχυνσης AI, σχεδόν 3 φορές την κορυφαία ανταγωνιστική πλατφόρμα.
  • Για διαχειριζόμενα συστήματα στα τμήματα Enterprise ή Education, η Μονάδα Ασφαλούς Επεξεργασίας της Qualcomm (SPU) εφαρμόζει τη λύση Microsoft Pluton Security Solution για Windows 11 και μπορεί να βοηθήσει στην ασφαλή αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων όπως διαπιστευτήρια, προσωπικά δεδομένα και κλειδιά κρυπτογράφησης απευθείας στο SoC.
  • Το 8cx Gen 3 εισάγει επίσης ένα πλαίσιο ασφαλείας κάμερας που υποστηρίζει τη σύνδεση στο Windows Hello και έναν αποκλειστικό επεξεργαστή Computer Vision για συνεχή έλεγχο ταυτότητας που διασφαλίζει ότι η συσκευή του χρήστη κλειδώνει αυτόματα όταν εγκαταλείπει το μηχάνημά του.
  • Το 8cx Gen 3 εισάγει επίσης κρυπτογράφηση μνήμης χρόνου εκτέλεσης, ενώ τα πλαίσια Zero Trust μπορούν να χρησιμοποιούν περισσότερους αισθητήρες και παρακολούθηση της υγείας των συνδέσεων για να επιτρέψουν τον έλεγχο ταυτότητας σε πραγματικό χρόνο της πρόσβασης σε εταιρικούς πόρους.
  • Η υποστήριξη για συστήματα Snapdragon X55, X62 ή X65 5G Modem-RF επιτρέπει σε συσκευές που τροφοδοτούνται από 8cx Gen 3 να επιτυγχάνουν αστραπιαίες ταχύτητες έως και 10 Gbps.
  • Το 8cx Gen 3 διαθέτει επίσης Qualcomm FastConnect 6900 για να επιτρέψει τις ταχύτερες διαθέσιμες ταχύτητες Wi-Fi 6/6E – με Wi-Fi Dual Station, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft για Windows 11, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Qualcomm 4-stream Dual Band Simultaneous.
  • Οι συσκευές που τροφοδοτούνται από 8cx Gen 3 εναλλάσσονται επίσης απρόσκοπτα μεταξύ αξιόπιστων δικτύων Wi-Fi 6/6E και 5G ή 4G LTE.

Μαζί με το 8cx Gen 3, η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης τη νέα υπολογιστική πλατφόρμα Snapdragon 7c+ Gen 3 για συσκευές εισαγωγικού επιπέδου. Ο Snapdragon 7c+ Gen 3 είναι χτισμένος στη διαδικασία των 6nm παρέχοντας έως και 60% ταχύτερη απόδοση της CPU και έως και 70% ταχύτερη αύξηση της απόδοσης της GPU. Το 7c+ Gen 3 διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα 5G για πρώτη φορά. Το ενσωματωμένο σύστημα Snapdragon X53 5G Modem-RF υποστηρίζει 5G sub-6 και mmWave– επιτρέποντας ταχύτητες λήψης έως και 3,7 Gbps. Το περιλαμβανόμενο FastConnect 6700 φέρνει Wi-Fi 6 και 6E πολλαπλών gigabit με ταχύτητες έως και 2,9 Gbps.

Οι συσκευές που τροφοδοτούνται από Snapdragon 8cx Gen 3 και Snapdragon 7c+ Gen 3 αναμένεται να είναι διαθέσιμες το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *