Η PayPal επιβεβαιώνει ότι διερευνά την κυκλοφορία του δικού της stablecoin

Η PayPal επιβεβαιώνει ότι διερευνά την κυκλοφορία του δικού της stablecoin

H PayPal επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε κρυπτονομίσματα από τότε που άνοιξε τις συναλλαγές σε όλους τους χρήστες το 2020. Επέτρεψε στους πελάτες των ΗΠΑ να κάνουν check out με κρυπτονομίσματα και αύξησε το όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων τον περασμένο χρόνο. Στο μέλλον, μπορεί επίσης να προσφέρει ένα δικό του stablecoin. Ο Jose Fernandez da Ponte, SVP κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων στο PayPal, επιβεβαίωσε  ότι ο πάροχος διαδικτυακών πληρωμών «εξερευνά ένα stablecoin». Είπε επίσης ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές «εάν και όταν [αυτή] επιδιώξει να προχωρήσει».

Ένας προγραμματιστής με το όνομα Steve Moser βρήκε κρυφό κώδικα και εικόνες για ένα “PayPal Coin” στην εφαρμογή της εταιρείας και τις μοιράστηκε  . Με βάση αυτά που ανακάλυψε, το νόμισμα PayPal θα υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να διαθέτει το λογότυπο PayPal με δύο οριζόντιες κάθετες κατά μήκος του, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει κατά την κυκλοφορία του νομίσματος, εάν δει το φως της δημοσιότητας. Ένας εκπρόσωπος είπε στο δημοσίευμα ότι τα στοιχεία που ανακάλυψε ο Moser στην εφαρμογή ήταν υπολείμματα ενός εσωτερικού hackathon από το τμήμα blockchain, κρυπτογράφησης και ψηφιακών νομισμάτων της εταιρείας.

Τα Stablecoins είναι κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται από νομίσματα fiat και είναι συνήθως πιο σταθερά από τα αποκεντρωμένα αντίστοιχα. Η Meta (πρώην Facebook) έχει επίσης μεγάλα σχέδια κρυπτογράφησης και επρόκειτο να λανσάρει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που υποστηρίζει το δικό της stablecoin που ονομάζεται Diem. Ωστόσο, αντιμετώπισε την απώθηση από τις ρυθμιστικές αρχές και κυκλοφόρησε το πορτοφόλι Novi κρυπτονομισμάτων με το stablecoin που ονομάζεται Pax Dollar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *