Το LAPD απέλυσε δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τους ληστές για να παίξουν το «Pokémon Go»

Το LAPD απέλυσε δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τους ληστές για να παίξουν το «Pokémon Go»

Η πρώιμη φρενίτιδα  του Pokémon Go  προφανώς οδήγησε σε κακές επιλογές από δύο αστυνομικούς. Είναι πλέον γνωστό ότι το LAPD απέλυσε τους  αξιωματικούς Louis Lozano και Έρικ Μίτσελ γιατί αγνόησαν μια ληστεία στις 15η Απριλίου 2017 για να παίξουν το blockbuster επαυξημένης πραγματικότητας . Αντί να ανταποκριθούν σε μια κλήση ραδιοφώνου που ζητούσε εφεδρεία για μια κλοπή στο Macy’s στο Crenshaw Mall, οι αστυνομικοί φέρεται να πέρασαν τα επόμενα 20 λεπτά οδηγώντας τριγύρω για να πιάσουν ένα Snorlax (ασυνήθιστο εύρημα στο παιχνίδι) και ένα Togetic.

Ο Λοζάνο και ο Μίτσελ αρνήθηκαν ότι έπαιξαν Pokémon Go και επέμεναν ότι «κάνουν μια συζήτηση» μόνο για το παιχνίδι, αλλά η κάμερα του αυτοκινήτου αποκάλυψε ότι συζήτησαν την κλήση ληστείας και επέλεξαν να την αγνοήσουν. Ένας άλλος αξιωματικός είδε επίσης ότι το όχημα φεύγει από την περιοχή μετά την κλήση. .

Το περιστατικό σημειώθηκε μήνες αφότου η Niantic άρχισε να αποθαρρύνει τους οδηγούς από το να παίζουν και είναι ασφαλές να πούμε ότι τέτοιες στιγμές είναι λιγότερο πιθανές όταν η  ζήτησηPokémon Go του έχει μειωθεί. Ωστόσο, αυτό υπογραμμίζει τους κινδύνους τόσο τωνόσο μετασυμπτώσεων AR και του εθιστικού παιχνιδιού — μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αποφεύγετε τα καθήκοντα της πραγματικής ζωής όταν ο εικονικός κόσμος γνέφει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *