Η Mozilla κυκλοφορεί τον Firefox 96 με βελτιωμένες διασφαλίσεις πλαστογράφησης αιτημάτων διασταυρούμενης τοποθεσίας

Η Mozilla κυκλοφορεί τον Firefox 96 με βελτιωμένες διασφαλίσεις πλαστογράφησης αιτημάτων διασταυρούμενης τοποθεσίας

H Mozilla ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Firefox 96, που έρχεται με λίγες μόνο νέες δυνατότητες και αρκετές αλλαγές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα πρωτοποριακό. Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η βελτιωμένη ασφάλεια έναντι επιθέσεων Cross Site Request Forgery (CSRF) που επιτρέπει στους εισβολείς να εκτελούν ενέργειες σε εφαρμογές ιστού που ο χρήστης δεν σκοπεύει να συμβεί.

Οι νέες δυνατότητες αυτής της ενημέρωσης είναι οι εξής:

  • Κάναμε σημαντικές βελτιώσεις στην noise-suppression και τον auto-gain-control, καθώς και μικρές βελτιώσεις στην echo-cancellation για να σας προσφέρουμε μια καλύτερη συνολική εμπειρία.
  • Μειώσαμε επίσης σημαντικά το φορτίο του κύριου νήματος.
  • Ο Firefox θα επιβάλει τώρα την Πολιτική Cookie: Same-Site=lax από προεπιλογή, η οποία παρέχει μια σταθερή πρώτη γραμμή άμυνας έναντι επιθέσεων πλαστογράφησης αιτημάτων μεταξύ ιστότοπων (CSRF).

Όσον αφορά τις επιδιορθώσεις, ο Firefox 96 φέρνει τα εξής:

  • Στο macOS, οι σύνδεσμοι με κλικ εντολών στο Gmail τους ανοίγουν τώρα σε μια νέα καρτέλα όπως αναμένεται.
  • Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία μας επιλύει ένα πρόβλημα όπου το βίντεο απορρίπτει κατά διαστήματα το SSRC.
  • Διορθώνει επίσης ένα πρόβλημα όπου το WebRTC υποβαθμίζει την ανάλυση κοινής χρήσης οθόνης για να σας προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη εμπειρία περιήγησης.
  • Επιπλέον, διορθώσαμε προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας βίντεο σε ορισμένους ιστότοπους.
  • Το αποσπασμένο βίντεο σε πλήρη οθόνη στο macOS έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά για να αποφευχθούν ορισμένα προβλήματα με αλλαγές φωτεινότητας, υπότιτλους που λείπουν και υψηλή χρήση επεξεργαστή.

Εάν χρησιμοποιείτε μια υποστηριζόμενη έκδοση του Linux Mint, ο Firefox 96 φέρνει επίσης μια μεγάλη αλλαγή,  χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ του Linux Mint και της Mozilla. Οι ρυθμίσεις που είχε αλλάξει το Linux Mint στον Firefox, όπως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης Yahoo! για την αύξηση του εισοδήματος, θα καταργηθεί. Από τον Firefox 96 και μετά, το πρόγραμμα περιήγησης θα έχει τις ίδιες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις όπως σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα όταν το εκτελεί στο Linux Mint. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτήν την ανάπτυξη στο ιστολόγιο Linux Mint.

Εάν εκτελείτε ήδη τον Firefox, θα πρέπει να ενημερωθεί σύντομα αυτόματα. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμη τον Firefox, μπορείτε να μεταβείτε στοντου ιστότοποFirefox και να κάνετε λήψη του προγράμματος περιήγησης τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *