Ένα κενό ασφαλείας στο «Dark Souls 3» επιτρέπει στους hackers να εισβάλλουν  στον υπολογιστή σας

Ένα κενό ασφαλείας στο «Dark Souls 3» επιτρέπει στους hackers να εισβάλλουν στον υπολογιστή σας

Ίσως να μην θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι Dark Souls στο διαδίκτυο για λίγο — όχι ότι μπορείτε απαραίτητα. Οι εισβολείς ανακάλυψαν μια εκμετάλλευση ασφαλείας στο Dark Souls 3 για Windows που επιτρέπει στους εισβολείς να εκτελούν τον έλεγχο από απόσταση και να παραβιάζουν αποτελεσματικά τον υπολογιστή σας. Streamers όπως ο The_Grim_Sleeper έχουν μάθει για την πιθανή ζημιά από πρώτο χέρι — στην περίπτωσή του, ο εισβολέας κυκλοφόρησε το Microsoft PowerShell και έτρεξε ένα σενάριο μετατροπής κειμένου σε ομιλία που τον κατακεραύνει για το παιχνίδι του.

Ο εκμεταλλευτής ενδέχεται να μην έχει κακόβουλη πρόθεση. Μια ανάρτηση στο SpeedSouls Discord ισχυρίστηκε ότι ο χάκερ προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον προγραμματιστή FromSoftware για την Dark Souls 3 , αλλά στράφηκε σε συμβιβαστικές ροές για να επισημάνει το πρόβλημα. Λίγα άτομα πέρα ​​από τον δράστη γνωρίζουν πώς να το χρησιμοποιήσουν, αλλά υπάρχει ήδη μια ενημέρωση κώδικα για το ανεπίσημο εργαλείο κατά της απάτης Blue Sentinel.

Η FromSoftware και ο εκδότης της Bandai Namco ανταποκρίθηκαν έκτοτε στο exploit. Έχουν κλείσει τους διακομιστές παίκτη εναντίον παίκτη για το Dark Souls 3 και τους προκατόχους του, ενώ η ομάδα ασφαλείας ερευνά τα ελαττώματα. Δεν είναι βέβαιο πότε οι διακομιστές θα επιστρέψουν στο διαδίκτυο, αλλά η From και η Bandai σαφώς δεν θα επαναφέρουν την υπηρεσία μέχρι να βεβαιωθούν ότι οι παίκτες είναι ασφαλείς. Περισσότεροι  εισβολείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ελάττωμα για να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες, να καταστρέψουν τα συστήματα των παικτών και διαφορετικά να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *