Το Facebook ανακαλύπτει νέες δυνατότητες για κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger

Το Facebook ανακαλύπτει νέες δυνατότητες για κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger

Οι κρυπτογραφημένες ομιλίες Facebook Messenger από άκρο σε άκρο έχουν καθυστερήσει εδώ και καιρό λόγω έλλειψης λειτουργιών, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα για πολύ περισσότερο. Η Meta κυκλοφορεί μια μεγάλη ενημέρωση του Messenger που φέρνει πολλές από τις δυνατότητες της υπηρεσίας σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιδράσεις, αυτοκόλλητα (συμπεριλαμβανομένων των GIF), απαντήσεις για συγκεκριμένα μηνύματα και προώθηση. Θα δείτε επίσης δείκτες πληκτρολόγησης, επαληθευμένα σήματα χρήστη και ειδοποιήσεις στιγμιότυπου οθόνης.

Η αναβάθμιση σάς επιτρέπει επίσης να αποθηκεύετε φωτογραφίες και βίντεο και να επεξεργάζεστε πολυμέσα πριν τα στείλετε. Η Meta ολοκλήρωσε επίσης τη μεταφορά κρυπτογραφημένων ομαδικών συνομιλιών και κλήσεων στο Messenger, επομένως δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι μια οικογενειακή συζήτηση μπορεί να εκτεθεί σε υποκλοπές.

Η Meta δεν αναμένει ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο θα είναι η προεπιλογή για το Facebook Messenger και το Instagram μέχρι το 2023. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp αν στο μεταξύ περιμένετε αυτή την ευκολία. Ωστόσο, η ενημέρωση χαρακτηριστικών θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ προς την εκπλήρωση του στόχου του Mark Zuckerberg για ένα κοινωνικό δίκτυο πιο «εστιασμένο στην ιδιωτικότητα» όπου λιγότεροι άνθρωποι βλέπουν αυτό που κάνετε.

Όχι ότι οι κυβερνήσεις είναι ενθουσιασμένες. Αξιωματούχοι από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, υποστηρίζοντας ότι βλάπτει την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να καταπολεμούν την παιδική εκμετάλλευση, τον εξτρεμισμό και άλλες απειλές. Ωστόσο, η Meta δεν είναι πιθανό να υποχωρήσει – η εταιρεία έχει απορρίψει τις κλήσεις για αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης, σημειώνοντας ότι οι κερκόπορτες θα έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ασφάλεια (παρέχοντας στους χάκερ ευκολότερη πρόσβαση) πέρα ​​από τυχόν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Αναμένετε ότι η εταιρεία τεχνολογίας θα συνεχίσει να ενισχύει τις κρυπτογραφημένες λειτουργίες συνομιλίας για λίγο ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *