Οι χρήστες PS4 και PS5 μπορούν να δείχνουν στους φίλους του Discord τι παίζουν

Οι χρήστες PS4 και PS5 μπορούν να δείχνουν στους φίλους του Discord τι παίζουν

Από σήμερα, PS4 και PS5 μπορούν να συνδέσουν τον λογαριασμό τους PSN στο Discord. Στην αρχή, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να εμφανίζετε τη δραστηριότητά σας στα παιχνίδια PlayStation στο προφίλ σας στο Discord και να αφήνετε τους φίλους σας εκεί να δουν τι παίζετε — κάτι που μπορούν να κάνουν οι παίκτες Xbox από το 2018. Εάν θέλετε, μπορείτε να εμφανίσετε το αναγνωριστικό PSN στο προφίλ σας στο Discord για να διευκολύνετε τους ανθρώπους να σας προσθέσουν ως φίλο εκεί.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο Discord σε υπολογιστή ή κινητό και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Συνδέσεις στις Ρυθμίσεις χρήστη. Εάν μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο PSN, θα δείτε ένα εικονίδιο PlayStation. Το Discord διανέμει σταδιακά τη δυνατότητα σε όλους, ξεκινώντας από τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, οπότε ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση αμέσως.     

Αυτά είναι χρήσιμα χαρακτηριστικά, ειδικά όταν το crossplay γίνεται πιο συνηθισμένο και οι φίλοι παίζουν παιχνίδια μαζί σε διαφορετικές πλατφόρμες. Αν είστε κάτοχος Xbox, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μεταβείτε στο Discord και να δείτε αν οι φίλοι σας παίζουν Destiny 2 ή Rainbow Six Extraction σε υπολογιστή ή PlayStation και να μπείτε για να παίξετε μαζί τους.

Αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα μιας συνεργασίας Sony και Discord που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. «Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τις εμπειρίες Discord και PlayStation σε κονσόλα και κινητά από τις αρχές του επόμενου έτους, επιτρέποντας σε φίλους, ομάδες και κοινότητες να κάνουν παρέα, να διασκεδάσουν και να επικοινωνήσουν πιο εύκολα ενώ παίζουν παιχνίδια μαζί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment είπε τότε ο Τζιμ Ράιαν. Η SIE πραγματοποίησε επίσης μια μειοψηφική επένδυση στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και συνομιλιών φωνής και βίντεο.

Η Microsoft ειπώθηκε προηγουμένως ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για την εξαγορά του Discord για τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν και άλλοι πιθανοί μνηστήρες φέρεται να ενδιαφέρθηκαν, η Discord παραμένει μια ανεξάρτητη εταιρεία. Ακόμα, με τόσα τεράστια gaming συμφωνίες που έχουν ήδη συμφωνηθεί φέτος, ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Στο μεταξύ, η Discord και η Sony αναζητούν άλλους τρόπους συνεργασίας. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το PlayStation και εξερευνούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συλλογικά υπέροχες κοινές εμπειρίες για τους φίλους και τις κοινότητές σας”, έγραψε το Discord σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *