Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 817.000 αυτοκίνητα λόγω ελαττωματικών κουδουνιών ζωνών ασφαλείας

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 817.000 αυτοκίνητα λόγω ελαττωματικών κουδουνιών ζωνών ασφαλείας

HTesla αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα ποιότητας λογισμικού. Το Associated Press αναφέρει ότι Tesla προχώρησε σε ανάκληση για 817.143 αυτοκίνητα λόγω ελαττώματος στη λειτουργικότητα του κουδουνίσματος της ζώνης ασφαλείας. Όλα τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y, καθώς και τα αυτοκίνητα του 2021 και νεότερα Model S και Model X, έχουν ένα “σφάλμα λογισμικού” που εμποδίζει την ηχητική ειδοποίηση κατά την εκκίνηση, εάν η ηχητική ειδοποίηση διακόπηκε και η ζώνη ασφαλείας δεν ήταν δεμένη. Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα απλώς κλείνοντας την πόρτα αμέσως μετά την έξοδο από το όχημα, σύμφωνα με την ειδοποίηση ανάκλησης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διορθώσει το σφάλμα της ζώνης ασφαλείας δημοσιεύοντας μια ενημέρωση μέσω του αέρα στις αρχές Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και η οπτική ειδοποίηση ζώνης ασφαλείας εξακολουθεί να εμφανίζεται σωστά. Οι νοτιοκορεάτες δοκιμαστές ανακάλυψαν για πρώτη φορά το πρόβλημα στις 6 Ιανουαρίου και η Tesla αποφάσισε ότι η ανάκληση ήταν απαραίτητη στις 25 Ιανουαρίου μετά από έρευνα.

Αν και αυτή η ανάκληση είναι σχετικά μικρή, ο χρονισμός της δεν θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερος για την Tesla. Έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάκληση για ένα σφάλμα Full Self Driving, και ενώ το NHTSA ερευνά μια σειρά από περιστατικά όπου αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αυτόματο πιλότο έπεσαν πάνω σε οχήματα έκτακτης ανάγκης. Ένας οδηγός αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ατύχημα που σχετίζεται με αυτόματο πιλότο. Αυτό είναι πάνω από τις ανακλήσεις για φυσικά προβλήματα όπως κάμερας, πορτμπαγκάζ και ανάρτησης ελαττώματα . Η Tesla δεν έχει αστρική φήμη για την ποιότητα αυτή τη στιγμή, και η βλάβη της ζώνης ασφαλείας απλώς ενισχύει αυτήν την εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *