Η επίθεση ransomware στην Swissport καθυστερεί τις πτήσεις και διακόπτει τις λειτουργίες

Η επίθεση ransomware στην Swissport καθυστερεί τις πτήσεις και διακόπτει τις λειτουργίες

Η εταιρεία αεροπορικών υπηρεσιών Swissport International αποκάλυψε μια επίθεση ransomware που επηρέασε την υποδομή και τις υπηρεσίες πληροφορικής της, προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η ελβετική εταιρεία παρέχει υπηρεσίες διακίνησης φορτίου, ασφάλειας, συντήρησης, καθαρισμού και φιλοξενίας σαλονιών σε 310 αεροδρόμια σε 50 χώρες.

Διακινεί 282 εκατομμύρια επιβάτες και 4,8 εκατομμύρια τόνους φορτίου κάθε χρόνο, καθιστώντας το έναν ζωτικό κρίκο στην παγκόσμια αλυσίδα αεροπορικών ταξιδιών.

Ένα tweet από την εταιρεία σήμερα σημειώνει ότι η επίθεση έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και τα συστήματα αποκαθίστανται για να επαναφέρουν τις υπηρεσίες στο κανονικό.

tweet

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ζυρίχης είπε στο Der Spiegel ότι η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε στις 6 το πρωί της Πέμπτης και προκάλεσε μικρές καθυστερήσεις για 22 πτήσεις χθες, μεταξύ τριών και 20 λεπτών.

Η Swissport είπε στο δημοσίευμα ότι οι επίγειες υπηρεσίες για τις αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχιστούν ακόμη και χωρίς υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής, αν και οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επίθεση είναι σπάνιες αυτή τη στιγμή και δεν είναι σαφές ποια συμμορία ransomware είναι υπεύθυνη ή αν έκλεψε δεδομένα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει την επίθεση κατά της Swissport ή στους ιστότοπους διαρροής τους.

Το περιστατικό ακολουθεί ένα άλλο που επηρεάζει ευρωπαϊκή εταιρεία αυτή την εβδομάδα. Πριν από τρεις ημέρες, χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Oiltanking, η οποία διέκοψε τη διανομή καυσίμων σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *