Η Amazon, η Nike, μεταξύ άλλων, που θέλουν να εξαγοράσουν την Peloton

Η Amazon, η Nike, μεταξύ άλλων, που θέλουν να εξαγοράσουν την Peloton

Υπήρξε άνοδος της ζήτησης στις αγορές φυσικής κατάστασης και υγείας, αφού η πανδημία ανάγκασε όλους να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Η Peloton, η οποία είναι μια εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού άσκησης, σημείωσε μια δραματική άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τους ανθρώπους που αναζητούσαν μια εναλλακτική λύση στα κανονικά γυμναστήρια. Τώρα φαίνεται ότι τόσο η Amazon όσο και η Nike ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Peloton, μεταξύ άλλων.

Η υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε στην αποτίμηση της εταιρείας περίπου στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια στο αποκορύφωμά της. Δυστυχώς, καθώς τα πράγματα άρχισαν να επιστρέφουν στο φυσιολογικό, η αποτίμηση εξαφανίστηκε, η οποία τώρα βρίσκεται περίπου στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην πρόσφατη τριμηνιαία οικονομική, η ίδια η εταιρεία επεσήμανε ότι η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είναι ίσως ο κύριος λόγος για την πτώση της αποτίμησής της.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Amazon προχωρά επί του παρόντος με τους οικονομικούς συμβούλους της για μια πιθανή συμφωνία για την εξαγορά της Peloton. Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Nike έχει επίσης κάνει κάποιες κινήσεις για να κάνει επίσης μια πιθανή προσφορά. Μια αναφορά από το BBC News επεσήμανε ότι η επενδυτική εταιρεία Blackwells Capital συμβούλεψε τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο John Foley να απομακρυνθεί από τη θέση του και να εκποιηθεί η επιχείρηση.

Η επενδυτική εταιρεία κατέχει το 5% της μετοχής της Peloton, αλλά κατέχει το 80% της δύναμης ψήφου και προέβλεψε επίσης το ενδιαφέρον της Nike καθώς και το ενδεχόμενο ενδιαφέρον από την Disney, την Apple και τη Sony.

Ο υπαινιγμός ενός πιθανού πολέμου προσφορών ανέβασε τις μετοχές της Peloton κατά 30% το βράδυ της Παρασκευής, οι οποίες υποχώρησαν μέχρι τα μέσα το πρωί της Δευτέρας. Οι μετοχές αναμένεται να αυξηθούν καθώς περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, θα μπορούσαν ενδεχομένως να έρθουν με επίσημη προσφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *