Η Ubisoft μπορεί να είναι ανοιχτή στην εξαγορά

Η Ubisoft μπορεί να είναι ανοιχτή στην εξαγορά

Η Ubisoft δημοσίευσε πρόσφατα την τριμηνιαία έκθεση κερδών και συζήτησε τα παιχνίδια που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα κυκλοφορήσει το Avatar: Frontiers of Pandora, Skull & Bones και άλλους τίτλους μεταξύ Απριλίου 2022 και Απριλίου 2023. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Ο επικεφαλής της Ubisoft, Yves Guillemot, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι αρκετά σταθερή οικονομικά ώστε να παραμείνει ανεξάρτητη, αλλά οποιαδήποτε προσφορά για την απόκτησή της θα επανεξεταστεί. Αυτή φαίνεται σαν μια τυπική απάντηση από οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι το είπε, δεδομένου του γεγονότος ότι η Microsoft και η Sony έχουν αγοράσει το τελευταίο διάστημα.

Η τρέχουσα αγοραία αξία της Ubisoft είναι περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οποιαδήποτε προσφορά θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη, ίσως περίπου 45% από την υπάρχουσα τιμή της μετοχής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει την τελική προσφορά από μια εταιρεία όπως η Microsoft σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πολλοί εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών λένε ότι περισσότερες εξαγορές είναι καθ’ οδόν, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα εμπλέκουν τη Sony ή τη Microsoft. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες εκεί έξω, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα στιγμή για να πούμε το λιγότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *