Κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλονται στην Ουκρανία κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης

Κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλονται στην Ουκρανία κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic, η ουκρανική κυβέρνηση και οι ΜΚΟ που παρέχουν υποστήριξη στον στρατό έχουν λάβει 16,7 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτονομισμάτων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Κρυπτογράφηση αξίας 10,2 εκατομμυρίων δολαρίων από 12.799 συναλλαγές έχει ληφθεί από τις διευθύνσεις που αναρτήθηκαν από την @Ukraine στο Twitter, ενώ η ουκρανική ΜΚΟ Come Back Alive έχει λάβει κρυπτογράφηση αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αναστολή του λογαριασμού της λόγω παραβίασης των όρων παροχής υπηρεσιών.

Το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση που στάλθηκε στην Ουκρανία ήταν το Bitcoin (56,4%) ακολουθούμενο από τον Ether (31,8%), τα Stablecoins (10,9%) και άλλα κρυπτονομίσματα (0,9%). Είναι ενδιαφέρον ότι η Elliptic σημείωσε ότι τα NFT αποστέλλονταν με ένα με αξία 300 $. Άλλα 1,86 εκατομμύρια δολάρια στάλθηκαν από ένα ταμείο που αρχικά μάζευε χρήματα για τον Τζούλιαν Ασάνζ από την πώληση των NFT.

Σχολιάζοντας το πώς η κρυπτογράφηση έρχεται στη βοήθεια της Ουκρανίας, η Elliptic είπε:

«Τα κρυπτοστοιχεία όπως το Bitcoin έχουν αναδειχθεί ως μια σημαντική εναλλακτική μέθοδος crowdfunding. Επιτρέπουν γρήγορες, διασυνοριακές δωρεές, οι οποίες παρακάμπτουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ενδέχεται να εμποδίζουν τις πληρωμές σε αυτές τις ομάδες».

Δυστυχώς, οι απατεώνες φαίνεται να εκμεταλλεύονται την κατάσταση μεταμφιεσμένοι σε ουκρανικές ΜΚΟ για να λαμβάνουν κεφάλαια από ανυποψίαστους ανθρώπους, επομένως, όποιος θέλει να δώσει χρήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ξεχωριστά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανθρωπιστική κρίση που προκαλείται από τον πόλεμο. Ο φιλανθρωπικός βραχίονας της εταιρείας έχει επίσης ξεκινήσει το δικό του ταμείο για την Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *