Η Samsung διαπιστώθηκε ότι μειώνει την απόδοση σε περισσότερες από 10.000 εφαρμογές Android για τις συσκευές της

Η Samsung διαπιστώθηκε ότι μειώνει την απόδοση σε περισσότερες από 10.000 εφαρμογές Android για τις συσκευές της

H Samsung βρίσκεται στη μέση μιας νέας κατάρρευσης σχετικά με τον τεχνητό περιορισμό της απόδοσης εφαρμογών σε ορισμένα τηλέφωνά της, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουργιων της σειράς Galaxy S22 . Ο κύριος ένοχος εδώ είναι η υπηρεσία βελτιστοποίησης παιχνιδιών (GOS) που είναι προεγκατεστημένη σε ορισμένα τηλέφωνα Samsung. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε με ακρίβεια την απόδοση του συστήματος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και μάλιστα ισχυρίζεται ότι μειώνει και βελτιστοποιεί την παραγωγή θερμότητας σε μια προσπάθεια να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το πρόβλημα είναι ότι η υπηρεσία μπορεί να «βελτιστοποιεί» άλλες εφαρμογές που δεν είναι παιχνίδια και οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις απόδοσης. Επίσης, δεν δίνεται στους χρήστες η επιλογή να απενεργοποιήσουν τη συμπεριφορά της εφαρμογής, κάτι που κάνει το θέμα τόσο χειρότερο.

Οι χρήστες στο τεχνολογικό φόρουμ Meeco έχουν συντάξει μια λίστα με περισσότερες από 10.000 εφαρμογές που επηρεάζονται από το GOS της Samsung και περιλαμβάνει τις περισσότερες εφαρμογές της Samsung και της Google καθώς και μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Instagram, το TikTok, το Netflix και το Microsoft Office. Ωστόσο, οι εφαρμογές συγκριτικής αξιολόγησης φαίνεται να εξαιρούνται από αυτήν τη συμπεριφορά βελτιστοποίησης ισχύος και να λειτουργούν χωρίς περιορισμό.

Ένας Νοτιοκορεάτης τεχνικός YouTuber δημοσίευσε ένα βίντεο όπου δοκιμάζει το σημείο αναφοράς 3DMark στο Galaxy S22 Ultra του με ενεργοποιημένο και απενεργοποιημένο το GOS της Samsung και αυτό οδηγεί σε σημαντική διαφορά στις βαθμολογίες. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι ο χρήστης μετονόμασε το όνομα του πακέτου της εφαρμογής του 3DMark σε Genshin Impact, το οποίο βρίσκεται στη λίστα των 10.000 επηρεαζόμενων εφαρμογών και πήρε αμέσως χαμηλότερες βαθμολογίες στη συσκευή του. Το τηλέφωνο κατάφερε 2.618 πόντους και μέσο FPS 15,7 με την υπηρεσία απενεργοποιημένη και μόλις 1.141 πόντους και μέσο όρο FPS 6,8 με ενεργοποιημένο.

Οι ευρωπαϊκές μας μονάδες της σειράς Galaxy S22 και S21 δεν είχαν προεγκατεστημένη την υπηρεσία GOS και δεν μπορούσαν να την εκτελέσουν από το κατάστημα της Samsung και, επομένως, δεν μπορούσαν να ελέγξουν αν έκανε τη διαφορά. Η Samsung έχει ήδη εκδώσει επίσημη δήλωση για την εφαρμογή Μέλη της στη Νότια Κορέα όπου επιβεβαίωσε ότι το GOS «βελτιστοποιεί την απόδοση της CPU και της GPU στα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S22 για να αποτρέψει την υπερβολική θερμότητα κατά τη διάρκεια του μεγάλου παιχνιδιού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *