Το Facebook διευκολύνει τους Ουκρανούς χρήστες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και βοήθεια

Το Facebook διευκολύνει τους Ουκρανούς χρήστες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και βοήθεια

To Facebook ενημέρωσε την Βοήθεια της Κοινότητας στην Ουκρανία για να προσθέσει πόρους από τις τοπικές υπηρεσίες του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού. Οι πληροφορίες που έχει προσθέσει το Facebook θα διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν ιατρική βοήθεια και άλλου είδους βοήθεια όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες. Επιπλέον, η Βοήθεια Κοινότητας περιέχει τώρα τη γραμμή βοήθειας WhatsApp για τις Κρατικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας για τη σύνδεση ατόμων με σημαντικές ενημερώσεις και ζωτικές υπηρεσίες.

Για να βεβαιωθεί ότι τα άτομα που το χρειάζονται μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στην ενότητα, το Facebook τοποθετεί έναν σύνδεσμο προς τη Βοήθεια κοινότητας στην κορυφή των ροών του για χρήστες της Ουκρανίας, ακόμα κι αν έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα. Ο σύνδεσμος θα εμφανίζεται επίσης στην κορυφή των αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις στο Facebook, καθώς και στην κορυφή των ροών Instagram των χρηστών. 

Το Facebook ενημέρωσε επίσης το Κέντρο Συναισθηματικής Υγείας του, προσθέτοντας συμβουλές ψυχικής υγείας (όπως πώς να υποστηρίξετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας κρίσης) από τον ΠΟΥ και άλλους οργανισμούς στα ουκρανικά, ρωσικά και αγγλικά. Οι χρήστες στην Ουκρανία μπορεί επίσης να αρχίσουν να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις που τους συνδέουν με οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια, επειδή το Facebook παρέχει σε αυτές τις ομάδες πρόσβαση σε δωρεάν διαφημιστικές καμπάνιες για να μεταφέρουν κρίσιμα μηνύματα σε όσους τη χρειάζονται. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για παράδειγμα, έχει δημοσιεύσει διαφημίσεις που προωθούν πληροφορίες σχετικά με το θηλασμό για εκτοπισμένες μητέρες. 

Τέλος, όσοι πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή βοήθειας Health Alert του ΠΟΥ για την ψυχική υγεία στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες μπορούν να προσθέσουν τον αριθμό +41 79 893 18 92 στις επαφές τους στο WhatsApp. Απλώς πρέπει να στείλουν μήνυμα “γεια” σε αυτόν τον αριθμό για να ξεκινήσει η διαδικασία. 

Το Facebook έκανε πολλές άλλες κινήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το κοινωνικό δίκτυο προηγουμένως υποβάθμισε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την πλατφόρμα του και κατάργησε ψεύτικους λογαριασμούς που ενίσχυαν τις ρωσικές πληροφορίες στην Ουκρανία λίγο μετά την έναρξη των επιθέσεων.επίσης Ενεργοποίησε ένα εργαλείο “κλειδώματος προφίλ” για άτομα στην Ουκρανία, δίνοντάς τους μια λύση με ένα κλικ για να διασφαλίσει ότι κανείς εκτός της λίστας φίλων τους δεν μπορεί να δει τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *