Τοποθεσίες της ρωσικής κυβέρνησης παραβιάστηκαν σε επίθεση supply attack

Τοποθεσίες της ρωσικής κυβέρνησης παραβιάστηκαν σε επίθεση supply attack

Η Ρωσία λέει ότι ορισμένοι ιστότοποι των ομοσπονδιακών υπηρεσιών της παραβιάστηκαν σε επίθεση supply attack την Τρίτη, αφού άγνωστοι εισβολείς παραβίασαν το γραφικό στοιχείο στατιστικών στοιχείων που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του αριθμού των επισκεπτών από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες

Η επίθεση περιλαμβάνει τους ιστότοπους του Υπουργείου Ενέργειας, της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Δικαιωμάτων, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιμελητών, της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων ρωσικών κρατικών υπηρεσιών.

Το περιστατικό ανακαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης αφού οι δράστες δημοσίευσαν το δικό τους περιεχόμενο και απέκλεισαν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες.

«Είναι δύσκολο να παραβιάσεις αυτές τις ιστοσελίδες απευθείας, επομένως οι χάκερ επιτίθενται σε πόρους μέσω εξωτερικών υπηρεσιών και έτσι αποκτούν πρόσβαση για να επιδείξουν εσφαλμένο περιεχόμενο», δήλωσε στο Interfax η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.

“Μετά την παραβίαση του widget, οι χάκερ μπόρεσαν να δημοσιεύσουν εσφαλμένο περιεχόμενο στις σελίδες των ιστότοπων. Το περιστατικό εντοπίστηκε αμέσως.”

Το ρωσικό υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι οι ιστότοποι των κρατικών υπηρεσιών επιστράφηκαν εντός μίας ώρας μετά την παραβίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *