Τώρα μπορείτε να κάνετε διπλή εκκίνηση των Windows 11 και του Android στο αρχικό Surface Duo

Τώρα μπορείτε να κάνετε διπλή εκκίνηση των Windows 11 και του Android στο αρχικό Surface Duo

Το 2019, η Microsoft παρουσίασε το Surface Duo, ένα smartphone Android με διπλή οθόνη, μαζί με το Surface Neo, το μεγαλύτερο αδερφάκι του με τα Windows. Δυστυχώς, το τελευταίο χάθηκε στη σκόνη και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ωστόσο, αν θέλατε μια κομψή συσκευή διπλής οθόνης από τη Microsoft με Windows, υπάρχουν καλά νέα: μπορείτε τώρα να κάνετε διπλή εκκίνηση των Windows και του Android στο αρχικό Surface Duo.

Σήμερα, ο Gustave Monce  δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών τους να φέρουν τα Windows στο Surface Duo. Εάν είστε κάτοχος της παραλλαγής 128 GB του Surface Duo πρώτης γενιάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε τα Windows στο ARM παράλληλα με το αρχικό Android (το UEFI επιτρέπει επίσης την εκκίνηση του Linux).

Ένα μικρό spoiler: το αποτέλεσμα θα είναι μετά βίας χρησιμοποιήσιμο.

Η εγκατάσταση των Windows στο Surface Duo δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία, επομένως πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για απροσδόκητα και έτοιμοι για αντιμετώπιση προβλημάτων. Ωστόσο, οι προγραμματιστές φρόντισαν να παρέχουν έναν εύκολο στην κατανόηση οδηγό με λεπτομερή βήματα. Ως συνήθως για ένα τέτοιο έργο, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κρίσιμων για την αποστολή δεδομένων πριν συνεχίσετε.

Αν και η ιδέα της εκτέλεσης των Windows στο Surface Duo ακούγεται συναρπαστική, το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στα σπάργανα, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί. Το σύστημα εκκινεί, αλλά η αφή, το δίκτυο, το κινητό, οι κάμερες και άλλα βασικά κομμάτια υλικού δεν λειτουργούν. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Surface Duo με Windows ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης. Λάβετε υπόψη αυτούς τους περιορισμούς πριν πειραματιστείτε με το smartphone σας.

Το έργο είναι συμβατό με το Surface Duo πρώτης γενιάς 128 GB (ξεκλείδωτο και AT&T) με Android 10 και 11. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε τα Windows στην παραλλαγή των 256 GB, αλλά ο προγραμματιστής λέει ότι προς το παρόν στοχεύουν μόνο μοντέλα 128 GB. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό για να εγκαταστήσετε τα Windows στο Surface Duo δεύτερης γενιάς. Αυτό το smartphone δεν υποστηρίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *