Η Ubisoft υπέστη «περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο» και ξεκινάει την επαναφορά κωδικού πρόσβασης σε όλη την εταιρεία

Η Ubisoft υπέστη «περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο» και ξεκινάει την επαναφορά κωδικού πρόσβασης σε όλη την εταιρεία

H Ubisoft εξέδωσε επίσημα μια συμβουλή ασφαλείας που επιβεβαιώνει ότι τα δίκτυα της εταιρείας αντιμετώπισαν ένα «συμβάν στον κυβερνοχώρο». Φαίνεται ότι υπήρξε μια αποτυχημένη προσπάθεια να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της εταιρείας, αλλά η Ubisoft έχει ξεκινήσει μια επαναφορά κωδικού πρόσβασης σε ολόκληρη την εταιρεία ως προληπτικό μέτρο.

Παρά τα όσα λέει η Ubisoft, το περιστατικό ασφαλείας δεν φαίνεται να είναι ασήμαντο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Ubisoft είχαν θέματα προσωρινά. Ο Γάλλος προγραμματιστής και εκδότης βιντεοπαιχνιδιών, ωστόσο, επέμεινε ότι κανένα από τα συστήματα δεν παραβιάστηκε στην πραγματικότητα και πιο συγκεκριμένα, κανένα στοιχείο παίκτη δεν έχει παραβιαστεί. 

Η Ubisoft πρόσθεσε ότι οι δικές της εσωτερικές ομάδες IT συνεργάζονται με «κορυφαίους ειδικούς» για να διερευνήσουν το περιστατικό. Ωστόσο, ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, η εταιρεία έχει επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι της Ubisoft, και ίσως ακόμη και οι συνεργάτες της, θα πρέπει να ενημερώσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Αν και μπορεί να μην είναι απαραίτητο, οι παίκτες θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους και να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε κάθε λογαριασμό που προσφέρει τη δυνατότητα. Αν και λίγο δυσκίνητο, το προστιθέμενο επίπεδο ελέγχου ταυτότητας χρήστη μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να παραβιαστούν οι λογαριασμοί.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το περιστατικό ασφαλείας απέτυχε να λάβει ή να φτάσει σε προσωπικές πληροφορίες. Παρεμπιπτόντως, καμία ομάδα hacking δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για το συμβάν ασφαλείας. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επιτιθέμενοι μπορεί απλώς να έχουν ενεργοποιήσει συναγερμούς, αλλά δεν κατάφεραν να εξαγάγουν ή να παραβιάσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Φαίνεται ότι η Ubisoft έχει ενταχθεί σε μια ανησυχητικά αυξανόμενη λίστα εταιρειών που υποφέρουν από απειλές και επιθέσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πολλές εταιρείες, όπως η Vodafone και η Samsung , ερευνούν παρόμοια περιστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *