Το YouTube Vanced πρόκειται να κλείσει για νομικούς λόγους, η τρέχουσα έκδοση εξακολουθεί να λειτουργεί

Το YouTube Vanced πρόκειται να κλείσει για νομικούς λόγους, η τρέχουσα έκδοση εξακολουθεί να λειτουργεί

Το YouTube Vanced, μια αξιόπιστη αλλά ηθικά αμφισβητήσιμη μέθοδος παρακολούθησης βίντεο YouTube χωρίς διαφημίσεις, κλείνει. Οι προγραμματιστές πίσω από το έργο επιβεβαίωσαν ότι σταμάτησαν κάθε περαιτέρω ανάπτυξη του έργου και το “Vanced” διακόπηκε επίσημα. Η ομάδα διατηρεί ανοιχτά προς το παρόν τα κανάλια επικοινωνίας στο Discord, στο Telegram και στο Reddit.

Το YouTube ήταν πάντα μια πλατφόρμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Όλοι οι δημιουργοί περιεχομένου, καθώς και ο κάτοχος του YouTube, Google, κερδίζουν από διαφημίσεις που εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος σχεδόν κάθε βίντεο που παρακολουθεί οποιοσδήποτε θεατής. Το YouTube Vanced ήταν μια πλατφόρμα που κατάφερε να αφαιρέσει τα βίντεο από διαφημίσεις.

YouTube Vanced to be shut down because of legal reasons current version still working

Εκτός από την εξάλειψη των διαφημίσεων που προβάλλονται από το YouTube, το Vanced, επέτρεψε στους θεατές να παραλείψουν τμήματα χορηγών που είναι εγγενώς ενσωματωμένα και ομιλούνται από τους δημιουργούς. Η πλατφόρμα θα μπορούσε επίσης να απενεργοποιήσει τα διαφημιστικά banner που εμφανίζονται στην καρτέλα “Αρχική σελίδα”, καθώς και αυτά που σχετίζονται με αγορές εμπορευμάτων και ταινιών/τηλεόρασης. Για όσους επιθυμούσαν να ακούσουν ή να παρακολουθήσουν το διαφημιστικό υλικό ήταν διαθέσιμη μια λίστα επιτρεπόμενων καναλιών που δημιουργήθηκε από τους χρήστες και ήταν διαθέσιμη στο κοινό.

Το YouTube Vanced ήταν ουσιαστικά μια τροποποιημένη έκδοση της επίσημης εφαρμογής YouTube για την εφαρμογή του adblocker. Ωστόσο, πρόσφερε επίσης άλλες δυνατότητες, όπως αναπαραγωγή στο παρασκήνιο και δωρεάν Picture-in-Picture (PiP), οι οποίες είναι αποκλειστικά για τους συνδρομητές του YouTube Premium. Η εφαρμογή βελτιώθηκε ακόμη και στην επίσημη εφαρμογή YouTube, προσφέροντας ένα θέμα AMOLED Black, χειρονομίες για έλεγχο φωτεινότητας/έντασης. Η τροποποιημένη εφαρμογή επανέφερε επίσης το πλήθος “δεν μου αρέσει” που είχε καταργήσει πρόσφατα το YouTube.

YouTube Vanced to be shut down because of legal reasons current version still working

Η εγκατάσταση του YouTube Vanced αφορούσε πολλαπλά παραφορτωμένα APK. Αλλά η διαδικασία εξορθολογίστηκε και διευθετήθηκε με συστηματικό τρόπο. Περιττό να προσθέσουμε ότι η ευκολία και η απλότητα της διαδικασίας, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αφαίρεσης διαφημίσεων από όλα τα βίντεο του YouTube, έθεσαν πολλά νομικά και ηθικά ζητήματα.

Η Vanced πρόσφερε στους κατόχους smartphone και tablet Android έναν μη εγκεκριμένο τρόπο να παρακολουθούν το YouTube χωρίς διαφημίσεις. Το YouTube επιτρέπει στους χρήστες να παραλείπουν διαφημίσεις, αλλά ζητά μηνιαία συνδρομή. Το YouTube Premium προσφέρει μείωση αυτής της μηνιαίας χρέωσης στους δημιουργούς για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από διαφημίσεις.

Όπως παρατήρησε ο χρήστης του Reddit MidnightPeanut0901, η ομάδα προγραμματιστών του YouTube Vanced κλείνει οριστικά το Vanced. Δεν θα υπάρξει καμία νέα εξέλιξη από την ομάδα. Η τρέχουσα έκδοση είναι διαθέσιμη και λειτουργεί. Ωστόσο, θα μπορούσε να σταματήσει να λειτουργεί σύντομα. Οι προγραμματιστές θα καταργήσουν επίσης όλους τους συνδέσμους λήψης. Ο διακομιστής Discord, η συνομιλία στο Telegram και το νήμα Sub-Reddit είναι ενεργά προς το παρόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *