Η Ιταλία θέτει εμπάργκο και στο Kaspersky

Η Ιταλία θέτει εμπάργκο και στο Kaspersky

Η υπηρεσία παρακολούθησης απορρήτου δεδομένων της Ιταλίας δήλωσε την Παρασκευή ότι διερευνά τους «δυνητικούς κινδύνους» ότι το ρωσικό λογισμικό προστασίας από ιούς Kaspersky θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη κυβερνοεπιθέσεων.

Ακολούθησε αυτό που αποκάλεσε «συναγερμούς που ηχούσαν από πολλούς ιταλικούς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που ειδικεύονται στην ασφάλεια υπολογιστών» σχετικά με την πιθανή χρήση του λογισμικού Kaspersky για επιθέσεις πειρατείας στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο επόπτης ζήτησε από την εταιρεία να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό και το προφίλ των Ιταλών πελατών της και εάν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών «μεταφέρονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» στη Ρωσία ή αλλού.

Η ιταλική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας συνέστησε την Τρίτη στους χρήστες ρωσικού λογισμικού να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους, προειδοποιώντας για έναν πιθανό «τεχνολογικό κίνδυνο» μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτή η προειδοποίηση ήρθε την ίδια μέρα που η γερμανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας συνέστησε στους χρήστες να αποφεύγουν το Kaspersky, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να εμπλακεί, ηθελημένα ή μη, σε επιθέσεις χάκερ.

Οι ειδικοί του στρατού και του κυβερνοχώρου φοβούνται ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξέσπασμα κυβερνοεπιθέσεων, με σημαντικές συνέπειες για τους αμάχους και στις δύο χώρες και παγκοσμίως.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2017 απαγόρευσαν στις κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν λογισμικό από την Kaspersky, η οποία έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι συνεργάζεται με το Κρεμλίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *