Η Κίνα αναστέλλει τις αυτόματες προτάσεις της Bing για αδιευκρίνιστους λόγους

Η Κίνα αναστέλλει τις αυτόματες προτάσεις της Bing για αδιευκρίνιστους λόγους

Η Κίνα είναι μια δύσκολη χώρα στη λειτουργία πολλών εταιρειών τεχνολογίας λόγω των αυστηρών νόμων της χώρας σχετικά με τη διανομή περιεχομένου και τη λογοκρισία, μεταξύ πολλών άλλων. Στην πραγματικότητα, το Microsoft Bing είναι η μόνη μεγάλη ξένη μηχανή αναζήτησης που εξακολουθεί να επιτρέπεται στην Κίνα. Ωστόσο, ένα από τα χαρακτηριστικά της μηχανής αναζήτησης έχει πλέον χαστούκι με μια προσωρινή αναστολή.

Το Reuters αναφέρει ότι μια κινεζική κυβερνητική υπηρεσία ανέστειλε τις δυνατότητες αυτόματης υποβολής προτάσεων του Bing στη χώρα για επτά ημέρες. Ουσιαστικά, εάν βρίσκεστε στην Κίνα, δεν θα μπορείτε να δείτε προτεινόμενα ερωτήματα αναζήτησης καθώς πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης του Bing. Ο λόγος της αναστολής δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, αλλά η Microsoft έδωσε την ακόλουθη υπάκουη δήλωση: 

To Bing είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα αναζήτησης και παραμένει προσηλωμένη στο σεβασμό του κράτους δικαίου και του δικαιώματος πρόσβασης των χρηστών σε πληροφορίες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αυτόματες προτάσεις του Bing αναστέλλονται στην Κίνα. Το ίδιο συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε, η αναστολή ήταν για 30 ημέρες και η Microsoft έδωσε την ίδια ακριβώς δήλωση ως απάντηση.

Είναι επίσης σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft φέρεται να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 και την εικονική φωτογραφία “Tank man” στην επέτειο της εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2021. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό οφειλόταν σε “ανθρώπινο λάθος”, αλλά αυτό είναι μια τρομερή μεγάλη σύμπτωση. Η κίνηση οδήγησε ακόμη και στο Notepad++ να αφαιρέσει τις εντολές αναζήτησης του Bing από την τελευταία του έκδοση εκείνη την εποχή, για να διαμαρτυρηθεί για την υποτιθέμενη λογοκρισία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *