Η Qualcomm φέρεται να ανακοινώνει το Snapdragon 8 Gen 1+ τον Μάιο

Η Qualcomm φέρεται να ανακοινώνει το Snapdragon 8 Gen 1+ τον Μάιο

Από τότε που ανακοινώθηκε το chipset Snapdragon 8 Gen 1, οι φήμες κυκλοφορούν για μια μυθική έκδοση “+”, η οποία θα κατασκευαζόταν χρησιμοποιώντας τον κόμβο 4nm της TSMC, αντί της Samsung – και ότι τροφοδότησε πολλές εικασίες σχετικά με το ότι αυτό το Snapdragon 8 Gen 1+ είναι λιγότερο επιρρεπές σε υπερθέρμανση και γκάζι σε σχέση με το αδερφάκι του που δεν είναι Plus, καθώς η διαδικασία 4nm της TSMC θεωρείται ευρέως ως πιο αποτελεσματική.

Σήμερα μια συνήθως αξιόπιστη πηγή μας λέει ότι το νέο SoC πρόκειται να επισημοποιηθεί κάποια στιγμή τον Μάιο. Είναι λογικό ότι οι συσκευές που τροφοδοτούνται από αυτό θα μπορούσαν στη συνέχεια να ανακοινωθούν αμέσως μετά – επομένως, αν συμβεί αυτό, περιμένετε τα πρώτα τηλέφωνα Snapdragon 8 Gen 1+ να παρουσιαστούν πριν από τα τέλη Μαΐου και να είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο. Η λίστα των πελατών πρώτης φάσης περιλαμβάνει τις Lenovo και Motorola, OnePlus και Xiaomi.

Ο αριθμός μοντέλου του Snapdragon 8 Gen 1 είναι SM8450 και το 8 Gen 1+ θα προσδιορίζεται προφανώς ως SM8475, γεγονός που σημαίνει ότι η Qualcomm αναμένει σίγουρα ότι θα είναι ένα αξιοσημείωτο βήμα σε σύγκριση με τον αδελφό της.

Τα νέα τσιπ της σειράς 7 θα κάνουν το ντεμπούτο τους περίπου την ίδια περίοδο και αυτά, όπως το 8 Gen 1+, βρίσκονται ήδη στα χέρια των κατασκευαστών smartphone για δοκιμές και προετοιμασίες για την κυκλοφορία του προϊόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *