Η Google σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε νέες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Google σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε νέες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διευκολύνει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς από όλο τον κόσμο χάρη σε μια συνεργασία με την Google Arts & Culture. Ανακοινώθηκε ως μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η ειδική ενότητα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να εξερευνήσουν εικονικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από 1.100 έργα του Ambassadors Fund σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Οι τοποθεσίες, τα αντικείμενα και οι παραδόσεις πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν σημείο υπερηφάνειας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά απαιτούν επίσης φροντίδα και επαγρύπνηση», έγραψε ο Λι Σάτερφιλντ του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. “Γι’ αυτό το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεργάζεται με κυβερνήσεις και οργανισμούς για τη διατήρηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο από φυσικές όσο και από ανθρωπογενείς απειλές μέσω του Ταμείου Πρεσβευτών των ΗΠΑ για την Πολιτιστική Διατήρηση (AFCP). 

Ορισμένες από τις τοποθεσίες που εκτίθενται περιλαμβάνουν το Wat Chaiwatthanaram στην Αγιουτχάγια στην Ταϊλάνδη, το Μαυσωλείο al-Imam al-Shafi’i στην Αίγυπτο και το Αρχαίο σύστημα προστασίας από πλημμύρες Nabataean στην Πέτρα. Συνολικά, το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς πρόσθεσε πάνω από 100 νέες εικόνες τοποθεσιών. Μαζί με αυτά, υπάρχει μια ιστορία για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, πλήρης με βίντεο και εικόνες, που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς υποσχέθηκε να ενημερώσει τον ιστότοπο με μελλοντικές ιστορίες στο δρόμο. Και δεδομένου ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς είναι η κλιματική αλλαγή, έδειξε επίσης στους ανθρώπους Heritage on the Edge . 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *