Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τώρα μεταδώσει παιχνίδια μέσω του Xbox Cloud Gaming

Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τώρα μεταδώσει παιχνίδια μέσω του Xbox Cloud Gaming

Η Microsoft δημοσίευσε ένα εξαιρετικά ισχυρό τρίμηνο στην τελευταία της κλήση κερδών πριν από λίγες ώρες. Τα έσοδά της ανέρχονται σε 49,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αύξηση 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία σημείωσε επίσης μια αύξηση εσόδων 4% στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox και έχει μερικά ακόμη στατιστικά να μοιραστεί και σε αυτόν τον τομέα.

Στην κλήση κερδών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεταδώσει παιχνίδια μέσω του Xbox Cloud Gaming. Αν και αυτό ακούγεται σαν μια εντυπωσιακή φιγούρα, είναι σημαντικό να σημειωθεί η έλλειψη πλαισίου.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πόσα από αυτά τα 10 εκατομμύρια άτομα είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένα στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate (η οποία είναι η μόνη βαθμίδα που προσφέρει ροή στο σύννεφο) με 14,99 $/μήνα, τι ακριβώς αποτελεί ροή και αν έχουν ακυρωθεί λογίζονται. Θεωρητικά, ένα άτομο θα μπορούσε να εγγραφεί στο Xbox Game Pass Ultimate για ένα μήνα με 1 $, να μεταδώσει ένα παιχνίδι για πέντε λεπτά, να αποφασίσει ότι δεν είναι για εκείνον και να το ακυρώσει και δεν γνωρίζει αν η Microsoft το υπολογίζει στα 10 εκατομμύρια στατιστικά της ή όχι. Η εικασία μου είναι ότι το κάνει.

Τούτου λεχθέντος, τα παιχνίδια Xbox πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό τρίμηνο, όπως φαίνεται από την αύξηση του περιεχομένου και των υπηρεσιών κατά 4%. Το υλικό Xbox είχε επίσης τις ισχυρότερες πωλήσεις του Μαρτίου σε πάνω από μια δεκαετία. Τα έσοδα από υλικό αυξήθηκαν κατά 14%, και τα έσοδα από παιχνίδια εκτινάχθηκαν στα 3,74 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά (6% αύξηση). Δεν έχουμε ακόμη ενημερωμένο αριθμό συνδρομητών Xbox και PC Game Pass, αλλά τελευταία που ακούσαμε, ο αριθμός ήταν 25 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι πιο δύσκολο για gaming. Σε μια μελλοντική δήλωση, δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα του Xbox να μειωθούν λόγω των δυσκολιών παραγωγής και προμήθειας υλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *