Η Epic Games ξεκινά άλλη μια μάχη με την Google, αυτή τη φορά για το Bandcamp

Η Epic Games ξεκινά άλλη μια μάχη με την Google, αυτή τη φορά για το Bandcamp

Η Epic Games έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε αγωγές και προσφυγές με την Apple και την Google, αφού η εταιρεία προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις περικοπές εσόδων από το App Store και το Google Play Store . Η συνεχιζόμενη νομική αγωγή αφορούσε κυρίως το Fortnite, το οποίο εξακολουθεί να απουσιάζει και από τα δύο καταστήματα, αλλά τώρα η μουσική πλατφόρμα Bandcamp μπορεί να εμπλακεί και σε νομικές μάχες.

Το Bandcamp είναι μια μουσική πλατφόρμα που προορίζεται κυρίως για ανεξάρτητους καλλιτέχνες για τη διανομή της μουσικής τους, όπως το iTunes Store, αλλά με περισσότερες επιλογές για ποιότητα ήχου και χωρίς δισκογραφικές ως μεσάζοντες. Εξαγοράστηκε από την Epic Games τον περασμένο μήνα, περίπου τη στιγμή Google άρχισε να υποχρεώνει τις εφαρμογές να υποστηρίζουν το Google Play Billing για τους περισσότερους τύπους αγορών εντός εφαρμογής. Πολλές εφαρμογές στο Play Store χρησιμοποιούσαν προηγουμένως δικά τους συστήματα χρέωσης (ή τρίτων) για αγορές, όπου η Google δεν μειώνει τα έσοδα.

Το Bandcamp έχει πλέον καταθέσει μια προκαταρκτική διασταύρωση για να εμποδίσει την Google να αφαιρέσει το Bandcamp από το Play Store. Η εταιρεία ανέφερε σε μια ανάρτηση ιστολογίου, «Εάν η πολιτική της Google αλλάξει θέση, ξεκινώντας την 1η Ιουνίου, θα πρέπει είτε να μετακυλίσουμε τις χρεώσεις της Google στους καταναλωτές (καθιστώντας το Android λιγότερο ελκυστική πλατφόρμα για τους λάτρεις της μουσικής), είτε να μεταφέρουμε τις χρεώσεις στους καλλιτέχνες (που δεν θα το κάναμε ποτέ), θα εκτελούσαμε μόνιμα την επιχείρησή μας Android με ζημία ή θα απενεργοποιούσαμε τις ψηφιακές πωλήσεις στην εφαρμογή Android. Επιπλέον, οι αλλαγές πολιτικής θα επηρεάσουν την ικανότητά μας να πληρώνουμε καλλιτέχνες γρήγορα – αντί να λαμβάνουμε πληρωμή μετά από 24 έως 48 ώρες, οι καλλιτέχνες ενδέχεται να μην πληρωθούν παρά μόνο 15 έως 45 ημέρες μετά την πώληση».

Αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη (δημόσια) νομική αμφισβήτηση κατά της απαίτησης για Χρέωση Google Play, με τις περισσότερες άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες είτε να κάνουν αλλαγή είτε να καταργούν τη δυνατότητα αγοράς στοιχείων στις εφαρμογές τους Android. Η Audible και η Barnes & Noble αφαίρεσαν πρόσφατα τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων από τις εφαρμογές Android τους, λέγοντας αντ ‘αυτού στους πελάτες να τα αγοράσουν στα αντίστοιχα διαδικτυακά τους καταστήματα. Η Google δοκιμάζει επί του παρόντος ένα πρόγραμμα «Χρέωση Επιλογής Χρήστη» με το Spotify, το οποίο επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές να διατηρούν συστήματα πληρωμών τρίτων για όσο διάστημα η Χρέωση Play εξακολουθεί να είναι μια επιλογή.

Ένας εκπρόσωπος της Google είπε στους XDA Developers σε μια δήλωση: «Αυτός είναι ένας ακόμη αβάσιμος ισχυρισμός της Epic, η οποία χρησιμοποιεί τώρα την πρόσφατα αποκτηθείσα εφαρμογή της Bandcamp για να συνεχίσει την προσπάθειά της να αποφύγει να πληρώσει για την αξία που παρέχει το Google Play. Είμαστε διαφανείς σχετικά με την πολιτική πληρωμών του Play για περισσότερους από 18 μήνες και, όπως γνωρίζει η Epic, το Bandcamp δικαιούται χρέωση υπηρεσιών μόλις 10% μέσω του προγράμματος Media Experience της Play—πολύ μικρότερη από τις χρεώσεις που χρεώνουν στις δικές τους πλατφόρμες. Παρά τους ισχυρισμούς τους, το άνοιγμα του Android σημαίνει ότι το Bandcamp έχει πολλούς τρόπους διανομής της εφαρμογής τους σε χρήστες Android, μεταξύ άλλων μέσω άλλων καταστημάτων εφαρμογών, απευθείας στους χρήστες μέσω του ιστότοπού τους ή ως εφαρμογή μόνο για κατανάλωση όπως κάνουν στο iOS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *