Η Microsoft επιδιορθώνει ένα σφάλμα που προκαλεί  προβλήματα με την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 Ασφαλής λειτουργία

Η Microsoft επιδιορθώνει ένα σφάλμα που προκαλεί προβλήματα με την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 Ασφαλής λειτουργία

Η Microsoft έχει ενημερώσει τον Πίνακα ελέγχου υγείας των Windows 11 με λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο πρόβλημα που έχει πλέον επιδιορθωθεί στο λειτουργικό σύστημα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας, οι χρήστες των Windows 11 θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περίεργα φλας στην οθόνη μετά την είσοδο σε ασφαλή λειτουργία χωρίς δυνατότητες δικτύου. Επίσης, το σφάλμα προκαλούσε προβλήματα σταθερότητας για διάφορα μέρη του λειτουργικού συστήματος που βασίζονται στο explorer.exe – μια διαδικασία που είναι υπεύθυνη για την απόδοση του κελύφους, της Εξερεύνησης αρχείων κ.λπ.

Η διόρθωση του σφάλματος δεν απαιτεί την εγκατάσταση νέας ενημέρωσης ή την κατάργηση μιας. Ο γίγαντας λογισμικού χρησιμοποίησε ένα προσεγμένο σύστημα “Γνωστού ζητήματος επαναφοράς” που μπορεί να αναιρέσει αθόρυβα ενημερώσεις με σφάλματα και αστάθειες. Το πρόβλημα με τις οθόνες που αναβοσβήνουν θα πρέπει να λυθεί χωρίς την παρέμβαση του χρήστη, αλλά ενδέχεται να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να εφαρμοστεί. Για να επιταχύνει τη διαδικασία, η Microsoft συνιστά να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Φυσικά, οι χρήστες δεν εκκινούν σε ασφαλή λειτουργία χωρίς λόγο. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν τις περισσότερες φορές για την αντιμετώπιση προβλημάτων σπασμένων συστημάτων που δεν μπορούν να ξεκινήσουν σε κανονική λειτουργία. Εάν πρέπει να εκκινήσετε τα Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία και η οθόνη αναβοσβήνει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την Ασφαλή λειτουργία με δίκτυο.

Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση, το σφάλμα επηρεάζει συστήματα με KB5012643 (OS Build 22000.652), που κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου 2022. Η ενημέρωση περιέχει μια τεράστια λίστα διορθώσεων σφαλμάτων και βελτιώσεων που θα συμπεριληφθούν στις μηνιαίες αθροιστικές ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν στις 10 Μαΐου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *