Η Qualcomm αποκαλύπτει πλατφόρμες Wi-Fi 7 για σημεία πρόσβασης και οικιακούς δρομολογητές

Η Qualcomm αποκαλύπτει πλατφόρμες Wi-Fi 7 για σημεία πρόσβασης και οικιακούς δρομολογητές

Η Qualcomm ανακοίνωσε την άφιξη της σειράς Wi-Fi 7 Networking Pro – μια σειρά τσιπ Wi-Fi για εταιρικά σημεία πρόσβασης, premium οικιακούς δρομολογητές και προηγμένα συστήματα πλέγματος. Προσφέρουν συνδεσιμότητα quad-band έως και 33 Gbps σε 16 ροές, πιο σταθερή σύνδεση και ελαχιστοποιημένες παρεμβολές.

Οι τέσσερις πλατφόρμες αυτής της σειράς υποστηρίζουν πολύ ευρύτερα κανάλια 320 MHz σε φάσματα 2,4 GHz, 5 Hz και 6 GHz.

Qualcomm unveils Wi-Fi 7 platforms for advanced access points and home routers

Φαίνεται ότι το Wi-Fi 6/6E έφτασε μόλις χθες, και ενώ εγκρίθηκε το 2019 και το 2020, οι εταιρείες ήδη πυροβολούν για το πρότυπο επόμενης γενιάς, που ονομάστηκε από το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.11be.

Εν συντομία, θα φέρει Λειτουργία Multi-Link (MLO) για τη χρήση πολλαπλών ραδιοζεύξεων σε διαφορετικές συχνότητες καναλιών. Υπάρχει επίσης το Adaptive Interface Puncturing (AIP) που απορρίπτει τις υποδοχές του φάσματος που είναι πολύ συμφορημένες.

Qualcomm unveils Wi-Fi 7 platforms for advanced access points and home routers

Όλες αυτές οι τεχνολογίες, που εισήγαγε η Qualcomm, θα επιτρέψουν ακόμη πιο γρήγορες και πιο σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου σε χώρους όπως τα γήπεδα. Ο Nick Kucharewski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ασύρματης Υποδομής και Δικτύωσης στην εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, είπε ότι το Wi-Fi 7 και το Wi-Fi 6 θα μπορούν να συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι αγορές «ωριμάζουν και εξελίσσονται».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ η Qualcomm ανοίγει το δρόμο για το επόμενο πρότυπο Wi-Fi, οι προσδοκίες είναι ότι δεν θα πιστοποιηθεί πριν από το 2024, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη προτού η μαζική υιοθέτηση είναι ένα πράγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *