Σταμάτησε η παραγωγή BOE OLED για το iPhone 13

Σταμάτησε η παραγωγή BOE OLED για το iPhone 13

Η παραγωγή οθόνης OLED για το iPhone 13 από την BOE, έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Σύμφωνα με το κορεατικό κατάστημα The Elec, ο σχεδιασμός του πλάτους του κυκλώματος έχει τροποποιηθεί χωρίς προηγούμενη έγκριση και η Apple διέταξε τον συνεργάτη της να σταματήσει την παραγωγή.

Η πτώση στην παραγωγή πάνελ OLED στην BOE ξεκίνησε με την έλλειψη IC προγραμμάτων οδήγησης οθόνης, τα οποία η BOE παίρνει από την LX Semicon – μια νοτιοκορεατική εταιρεία ημιαγωγών που προμηθεύει επίσης την LG Display. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι ο κινέζος κατασκευαστής άλλαξε μονομερώς το τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης, κάτι που θα επηρέαζε την εσωτερική αρχιτεκτονική του τηλεφώνου.

Η έκθεση προσέθεσε επίσης ότι αυτό το ζήτημα δεν θα αποτελούσε διαπραγμάτευση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Elec υπέθεσε ότι η Apple θέλει να διατηρήσει τους προμηθευτές της OLED διαφοροποιημένους προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Samsung και την LG και να έχει καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Οι προσδοκίες της BOE είναι να κατασκευάσει οθόνες για το επερχόμενο iPhone 14, καθώς το εργοστάσιό της B11 στο Σιτσουάν εξακολουθεί να λειτουργεί παρά το χαμηλότερο ποσοστό παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *