Η Κίνα δεν είναι ευχαριστημένη με την ένταξη της Νότιας Κορέας στο ΝΑΤΟ Κέντρο Κυβερνοάμυνας 

Η Κίνα δεν είναι ευχαριστημένη με την ένταξη της Νότιας Κορέας στο ΝΑΤΟ Κέντρο Κυβερνοάμυνας 

Το Συνεργατικό Κέντρο Αριστείας Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ (CCDCOE) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και το Λουξεμβούργο έγιναν μέλη.

Η Νότια Κορέα είναι η πρώτη ασιατική χώρα που εντάχθηκε στη μονάδα κυβερνοάμυνας που εδρεύει στο Ταλίν της Εσθονίας. Αν και η Νότια Κορέα δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οι δυο τους συνεργάζονται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας στον κυβερνοχώρο.

Μετά την ανακοίνωση ότι η Νότια Κορέα προσχώρησε στο CCDCOE, ο Hu Xijin, πρώην αρχισυντάκτης στην κινεζική Global Times, προειδοποίησε τη Νότια Κορέα σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Εάν η Νότια Κορέα ακολουθήσει έναν δρόμο εχθρικής κατά των γειτόνων της, το τέλος αυτού του μονοπατιού θα μπορούσε να είναι μια Ουκρανία», είπε ο Σιτζίν, ο λογαριασμός του οποίου επισημαίνεται από το Twitter ως «μέσα που συνδέονται με το κράτος της Κίνας».

Υπήρξαν πολλές αναφορές τα τελευταία χρόνια σχετικά με ομάδες απειλών που πιστεύεται ότι χρηματοδοτούνται από την κινεζική κυβέρνηση με στόχο τη Νότια Κορέα, αλλά υπήρξαν επίσης αναφορές για χάκερ που συνδέονται με τη Νότια Κορέα και στοχεύουν κινεζικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών οργανισμών.

Η Νότια Κορέα είναι επίσης συχνά στόχος σε επιχειρήσεις που ξεκινούν από ομάδες απειλών που έχουν συνδεθεί με τη Βόρεια Κορέα.

Το CCDCOE εστιάζει στην έρευνα, την εκπαίδευση και τις ασκήσεις για την άμυνα στον κυβερνοχώρο. Ο οργανισμός φιλοξένησε πρόσφατα το Locked Shields 2022, μια μεγάλη και περίπλοκη διεθνή άσκηση στον κυβερνοχώρο με ζωντανά πυρά.

Περισσότερα από 2.000 άτομα που εκπροσωπούν 33 έθνη συμμετείχαν στη φετινή άσκηση, η οποία περιελάμβανε περίπου 5.500 εικονικά συστήματα που στοχοποιήθηκαν σε περισσότερες από 8.000 επιθέσεις. Η Φινλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από κοινές ομάδες από Λιθουανία-Πολωνία και Εσθονία-Γεωργία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα γίνει δεκτή ως «συμμετέχων» στο CCDCOE. Η Ουκρανία συμμετείχε επίσης στο Locked Shields 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *