Η  YouTube Music δοκιμάζει επανασχεδιασμό διεπαφής χρήστη μεγάλων λιστών αναπαραγωγής στο Android  

Η YouTube Music δοκιμάζει επανασχεδιασμό διεπαφής χρήστη μεγάλων λιστών αναπαραγωγής στο Android  

Οι λίστες αναπαραγωγής αποτελούν αναμφίβολα μεγάλο μέρος της γωνίας ανακάλυψης του YouTube Music και η Google δοκιμάζει τώρα έναν μεγάλο επανασχεδιασμό διεπαφής χρήστη για αυτές σε κινητά.

Οι δύο πρώτες γραμμές σημειώνουν ποιος δημιούργησε τη λίστα αναπαραγωγής και πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά μέχρι την ημερομηνία. (Το έτος λαμβάνετε μόνο σήμερα.) Στη συνέχεια εμφανίζεται το εξώφυλλο με επισημασμένη εικόνα καλλιτέχνη στα αριστερά και κάθετο κείμενο στα δεξιά, ενώ το κυκλικό λογότυπο του YouTube Music βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.

Στη συνέχεια, λαμβάνετε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής σε μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς και την περιγραφή. Όλα τα κουμπιά (τοποθετημένα μέσα σε κύκλους) εμφανίζονται σε μία μόνο γραμμή: λήψη, προσθήκη στη βιβλιοθήκη, αναπαραγωγή, κοινή χρήση και το μενού υπερχείλισης. Η κοινή χρήση παλαιότερα βρισκόταν στην επάνω δεξιά γωνία δίπλα στο Cast and Search (που δεν έχουν αλλάξει σήμερα). Τέλος, αυτή η επάνω περιοχή χρησιμοποιεί ένα θολό φόντο του εξωφύλλου.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κουμπί για ανακάτεμα, ενώ η λίστα των τραγουδιών παραμένει η ίδια. Η Google περιέργως δεν σημειώνει πόσα τραγούδια υπάρχουν στην τρέχουσα συλλογή.

Μέχρι στιγμής, μόνο ένας (Γάλλος) χρήστης έχει λάβει αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής YouTube Music επανασχεδιασμό σε tablet (Galaxy Tab A7). Είπαν ότι εμφανίζεται μόνο για playlist και όχι για άλμπουμ. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό συμβαίνει μόνο στις πρώιμες δοκιμές ή αν η νέα εμφάνιση προορίζεται μόνο για playlist. Και οι δύο προβολές που λαμβάνουν την ίδια οπτική ενημέρωση θα ήταν λογικό καθώς είναι πανομοιότυπες σήμερα. Αυτή η ανανέωση πιθανώς θα ισχύει επίσης για λίστες αναπαραγωγής που δημιουργούνται από την κοινότητα και για εκείνες που εξατομικεύονται σε χρήστες που δημιουργούνται μέσω αλγορίθμου.

Δεν το έχουμε δει ακόμη σε πολλές συσκευές που ελέγξαμε σήμερα το πρωί. Αυτός ο επανασχεδιασμός του YouTube Music δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο εξώφυλλο της λίστας αναπαραγωγής, ενώ το να έχετε όλα τα στοιχεία ελέγχου σε μία γραμμή θα μπορούσε να είναι πολύ πιο βολικό. Το προηγούμενο βλέμμα μακραίνει λίγο στο δόντι. 

Αυτό συνδυάζεται με άλλες πρόσφατες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη της Μουσικής YouTube, όπως το χρώμα του φόντου της, το νέοMixed for youεξώφυλλο έξυπνο εικονίδιο λήψεων και την ανανεωμένη οθόνη “Προσθήκη στο playlist” από τον Φεβρουάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *