Η Google μηνύεται για το μονοπώλιο πληρωμών εντός εφαρμογής του Android.  

Η Google μηνύεται για το μονοπώλιο πληρωμών εντός εφαρμογής του Android.  

Σε μια νέα καταγγελία που υποβλήθηκε από το Match Group, τους κατόχους εφαρμογών γνωριμιών όπως το Tinder, το Match και το OKCupid. Η Google φέρεται να έχει «μονοπωλήσει παράνομα την αγορά διανομής εφαρμογών στο Android” χάρη στο Play Store. 

Κατατέθηκε στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια τη Δευτέρα, η νέα αγωγή του Match Group ισχυρίζεται ότι η Google έχει χτίσει το μονοπώλιό της στην Android μέσω πολλών «κοινοτοπιών και υποσχέσεων» σχετικά με την ελευθερία και την ευελιξία του ανοιχτού οικοσυστήματος της μαζί με πολλές αντιανταγωνιστικές τακτικές που κάνουν βεβαιωθείτε ότι το Play Store είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για προγραμματιστές. 

Έχοντας καθιερώσει το μονοπώλιο στη διανομή εφαρμογών στο Android, η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Google επιδιώκει τώρα να εξαλείψει τις επιλογές των χρηστών στις υπηρεσίες πληρωμών, επιτρέποντας στον τεχνολογικό γίγαντα να αυξήσει τις τιμές στους καταναλωτές και να επεκτείνει την κυριαρχία του στην αγορά για αγορές εντός εφαρμογής στο Android ως Καλά. 

Παρόμοια με την πρόσφατη αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple, κατά την οποία το Fortnite χτυπήθηκε από το App Store, το Match Group είναι κατά κύριο λόγο αναστατωμένο για αυτό το μονοπώλιο επειδή βλέπει την Google να παίρνει «έως και το 30%» των πληρωμών που πραγματοποιούνται μέσω του Play Store για τον εαυτό της. 

Ενώ πέρυσι η Google αποφάσισε να μειώσει το ποσοστό που έπαιρνε από ορισμένες εφαρμογές, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μόνο το 15% από το πρώτο 1 εκατομμύριο δολάρια που βγάζει ένας προγραμματιστής και ακόμη λιγότερο από τη ροή μουσικής και τις συνδρομές, αυτό δεν έχει κάνει αρκετά για να ικανοποιήσει την όρεξη του Match Group για κέρδος καθώς αντ ‘αυτού το βλέπουν πλέον ως ακόμη περισσότερο δόλωμα και αλλαγή. 

«Πριν από δέκα χρόνια, η Match Group ήταν συνεργάτης της Google. Είμαστε πλέον όμηρος του. Η Google προσέλκυσε τους προγραμματιστές εφαρμογών στην πλατφόρμα της με τις διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που θέλουν.

Όμως, μόλις μονοπώλησε την αγορά για τη διανομή εφαρμογών Android με το Google Play, χρησιμοποιώντας τα παλτά των πιο δημοφιλών προγραμματιστών εφαρμογών, η Google προσπάθησε να απαγορεύσει τις εναλλακτικές υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών εντός εφαρμογής, ώστε να μπορεί να περικόψει σχεδόν κάθε συναλλαγή εντός εφαρμογής στο Android .»

 Ο εκπρόσωπος της Google, Dan Jackson, ισχυρίστηκε ότι το Match Group ουσιαστικά πετάει τα παιχνίδια του από το καρότσι, καθώς η πληθώρα των εφαρμογών γνωριμιών της εταιρείας είναι ήδη επιλέξιμες να πληρώσουν μόλις 15% στις συνδρομές, το οποίο φέρεται να είναι «το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των μεγάλων πλατφορμών εφαρμογών».

Εκτός από αυτό, ο Jackson σημειώνει επίσης ότι, ενώ το Play Store μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος, «η ανοιχτότητα του Android εξακολουθεί να τους παρέχει πολλούς τρόπους διανομής των εφαρμογών τους στους χρήστες Android, μεταξύ άλλων μέσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *