Πως θα βελτιώσει τις πληρωμές το νέο εργαλείο της Google

Πως θα βελτιώσει τις πληρωμές το νέο εργαλείο της Google

Η Google έχει υπογράψει συμφωνίες με περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις ειδήσεων στη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία που θα της επιτρέψουν να δημοσιεύει αποσπάσματα των ειδήσεων τους στην Αναζήτηση. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την ανάπτυξη σε μια ανάρτηση ιστολογίου, όπου κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο εργαλείο που θα διευκόλυνε πολύ περισσότερους εκδότες ειδήσεων στην Ευρώπη να πληρώνονται για το περιεχόμενό τους. 

Οι εκδότες μπορούν να βρουν το νέο εργαλείο που προσφέρει μια συμφωνία Εκτεταμένης Προεπισκόπησης Ειδήσεων (ENP) με την Google στην κονσόλα αναζήτησης. Θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς αφορά η προσφορά, πώς μπορούν να εγγραφούν σε αυτήν και πώς να παρέχουν σχόλια. Η Google λέει ότι όλες οι προσφορές στο πλαίσιο του προγράμματος συνάδουν με τους κανόνες για την αδειοδότηση περιεχομένου βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του τι θα εμφανίζεται στην Αναζήτηση και του τρόπου προεπισκόπησης του περιεχομένου τους. Μπορούν επίσης να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους ανά πάσα στιγμή. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε τον αμφιλεγόμενο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων το 2019, απαιτώντας από τους συγκεντρωτές ειδήσεων να πληρώνουν τους εκδότες ειδήσεων για αποσπάσματα περιεχομένου που υπερβαίνουν τις «μεμονωμένες λέξεις ή πολύ σύντομα αποσπάσματα». Ένα χρόνο αργότερα, η Αυστραλία δημιούργησε έναν υποχρεωτικό κώδικα συμπεριφοράς που θα απαιτούσε επίσης από τις εταιρείες να πληρώνουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όταν χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους.Google απάντησε αρχικά αφαιρώντας τις προεπισκοπήσεις ειδήσεων στη Γαλλία όταν η χώρα άρχισε να εφαρμόζει τη νομοθεσία της ΕΕ. Ωστόσο, ο τεχνολογικός γίγαντας άλλαξε τελικά τον ρυθμό του και άρχισε να συνάπτει συμφωνίες για να πληρώνει τους εκδότες για το περιεχόμενό τους σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της Corp.NewsΞεκίνησε επίσης την εμπειρία του News Showcase που προσφέρει δωρεάν ορισμένα άρθρα με το paywalled.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *