Τι καινούριο υπάρχει στην νέα έκδοση του   Google Maps

Τι καινούριο υπάρχει στην νέα έκδοση του Google Maps

H Μετάφραση Google δεν ήταν η μόνη εφαρμογή/υπηρεσία που ανακοινώθηκαν ορισμένες νέες λειτουργίες στο Google I/O σήμερα – το ίδιο και οι Maps. Αργότερα φέτος, οι  Google Maps αποκτούν κάτι που ονομάζεται καθηλωτική προβολή και το όνομα είναι μάλλον αυτονόητο. Αυτό θα λειτουργήσει αρχικά για το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο, με περισσότερες πόλεις να έρχονται σύντομα μετά.

Λοιπόν, τι είναι όλη η φασαρία; Η καθηλωτική θέα μεταφέρει το Street View και τις εναέριες λήψεις σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο, συνδυάζοντάς τα για να σας βυθίσει στην ατμόσφαιρα ενός μέρους από όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ταξιδέψετε εικονικά στο Λονδίνο και «να πετάξετε πάνω από το Γουέστμινστερ για να δείτε τη γειτονιά και την εκπληκτική αρχιτεκτονική περιοχών, όπως το Μπιγκ Μπεν, από κοντά». Η καθηλωτική προβολή σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

Με ένα ρυθμιστικό χρόνου μπορείτε να δείτε πώς είναι η περιοχή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διάφορες καιρικές συνθήκες, και έτσι να καταλάβετε πού βρίσκονται τα πιο πολυσύχναστα σημεία. Όταν κατεβαίνετε στο επίπεδο του δρόμου, μπορείτε να δείτε πληροφορίες όπως η ζωντανή κίνηση και η κοντινή κίνηση, ακόμη και να κοιτάξετε μέσα σε εστιατόρια και άλλα μέρη για να πάρετε μια ιδέα για το πώς είναι πριν πάτε.

Η καθηλωτική προβολή θα πρέπει να λειτουργεί “σχεδόν σε οποιοδήποτε τηλέφωνο” και καθίσταται δυνατή χάρη στην ικανότητα της Google να συνδυάζει δισεκατομμύρια εικόνες Street View και εναέριες εικόνες για να δημιουργήσει “ένα πλούσιο, ψηφιακό μοντέλο του κόσμου”.

Google Maps immersive view launches this year to give you the vibe of a place from afar

Η φιλική προς το περιβάλλον δρομολόγηση έρχεται σύντομα στην Ευρώπη μετά το αρχικό της ντεμπούτο στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ το Live View είναι πλέον διαθέσιμο για προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων. Το Live View είναι η δυνατότητα που σας βοηθά να πλοηγηθείτε όταν περπατάτε χρησιμοποιώντας AR για να εμφανίσετε βέλη και οδηγίες. Ήδη εταιρείες όπως η Lime το χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τους αναβάτες να παρκάρουν τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ τους, ενώ η Telstra και η Accenture το χρησιμοποιούν για να βοηθήσουν τους λάτρεις των σπορ και τους θεατές συναυλιών να βρουν τις θέσεις, τις κερκίδες και τις τουαλέτες τους στο Marvel Stadium στη Μελβούρνη. Θα ακολουθήσουν σίγουρα σύντομα περισσότερες χρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *