Η Samsung επενδύει 356 δισεκατομμύρια δολάρια σε τσιπ, βιοτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη

Η Samsung επενδύει 356 δισεκατομμύρια δολάρια σε τσιπ, βιοτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν Samsung με smartphone και τηλεοράσεις, αλλά η εταιρεία εξετάζει άλλα μέρη της επιχείρησής της για μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης. Την πενταετία έως το 2026, θα οργώσει 450 τρισεκατομμύρια γουόν (356 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατηγικούς τομείς, με έμφαση σε πράγματα όπως οι ημιαγωγοί, η βιοτεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επενδυτική δέσμευση της Samsung μέχρι σήμερα και είναι μια αύξηση από μια δέσμευση 240 τρισεκατομμυρίων γουόν που ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο. Το ποσοστό είναι 30 τοις εκατό μεγαλύτερο από τα 330 τρισεκατομμύρια γουόν που επένδυσε η εταιρεία στον εαυτό της κατά την προηγούμενη πενταετία.

Το τμήμα Samsung Electronics θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να ενισχύσει τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής chip, σύμφωνα με την The Korea Herald. Η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει να φτιάχνει τσιπ 3nm για να τη βοηθήσει να συμβαδίσει με το TMSC. Εργάζεται επίσης σε προηγμένα τσιπ για σκοπούς υπερυπολογιστές, ρομπότ και τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Samsung αναμένει να δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Σκοπεύει να προσλάβει 80.000 άτομα μέχρι το 2026 και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη θέσεις με τους προμηθευτές της. Περίπου το 80 τοις εκατό της ανακοινωθείσας επένδυσης προορίζεται για τη χώρα καταγωγής της εταιρείας, τη Νότια Κορέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *