H Google έκλεισε τους διακομιστές προσωρινής αποθήκευσης σε δύο ρωσικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου

H Google έκλεισε τους διακομιστές προσωρινής αποθήκευσης σε δύο ρωσικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου

Δύο Ρώσοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) έλαβαν ειδοποιήσεις από την Google ότι οι διακομιστές παγκόσμιης προσωρινής αποθήκευσης στο δίκτυό τους έχουν απενεργοποιηθεί.

Ένας διακομιστής προσωρινής αποθήκευσης είναι ένας κόμβος συνδεδεμένος στον ISP για γρήγορη εξυπηρέτηση περιεχομένου Google σε συνδρομητές διαδικτύου και διατήρηση υψηλής αξιοπιστίας πρόσβασης ακόμη και κατά τη διάρκεια διακοπών.

Η προσωρινή αποθήκευση είναι πολύ σημαντική για το δημοφιλές περιεχόμενο YouTube που οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου μπορούν να αποθηκεύσουν σε διακομιστές και να φορτώσουν πιο γρήγορα, δίνοντας στους συνδρομητές τους καλύτερη εμπειρία σύνδεσης.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν ποιες οντότητες επηρεάστηκαν από αυτήν την ξαφνική κίνηση και επαλήθευσαν ότι το Radiosvyaz (Focus Life) και το МФТИ-Телеком (MIPT Telecom) επηρεάζονται επί του παρόντος από την απόφαση της Google.

Η MTS, ο μεγαλύτερος πάροχος δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία, και οι πάροχοι MegaFon αναφέρουν ότι δεν παρατηρούνται αλλαγές προς το παρόν, ενώ η VimpelCom, η T2 RTK Holding και η ER-Telecom αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι δύο ISP που επιβεβαίωσαν ότι επηρεάστηκαν έκλεισαν τους διακομιστές προσωρινής αποθήκευσης στις 19 Μαΐου 2022, αλλά έλαβαν την ειδοποίηση της Google μόνο λίγες ημέρες μετά από αυτήν την ημερομηνία.

Η MIPT Telecom μοιράστηκε ένα αντίγραφο της ειδοποίησης που έλαβε από την Google στο RBC.ru που επιβεβαίωνε την εγκυρότητα των αναφορών και την αιτιολόγηση που παρέχεται.

Στην ανακοίνωση, η Google αναφέρει ότι ο λόγος για την απενεργοποίηση των διακομιστών προσωρινής αποθήκευσης ήταν οι αλλαγές στις νομικές πρακτικές, υποδεικνύοντας τη συμπερίληψη εταιρειών και βασικών προσώπων στις λίστες κυρώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *