Η Ford ξεκίνησε την παράδοση του F-150 Lightning

Η Ford ξεκίνησε την παράδοση του F-150 Lightning

Η Ford ξεκίνησε τις παραδόσεις του F-150 Lightning. Ο πρώτος πελάτης που πήρε στα χέρια του το ηλεκτρικό pickup είναι ο Nicholas Schmidt, ο οποίος ζει στην πολιτεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν, περίπου δύο ώρες οδικώς από το εργοστάσιο F-150 Lightning στο Dearborn. Η Ford ξεκίνησε την πλήρη παραγωγή του EV εκεί τον περασμένο μήνα. 

Το EV αντικαθιστά ένα F-150 με αέριο, είπε ο Schmidt στο Bloomberg. Ο Schmidt, ο οποίος έχει επίσης ένα Tesla Model 3, είπε ότι είχε σκεφτεί να αγοράσει ένα Rivian R1T και έκανε επίσης κράτηση για ένα Tesla Cybertruck. Είπε ότι όποιο ηλεκτρικό pickup μπορούσε να παραγγείλει πρώτο θα ήταν αυτό που αγόρασε. Αφού παρέλαβε το F-150, ο Schmidt ακύρωσε την κράτησή του στο Cybertruck.

2022 Ford F-150 Lightning Lariat electric truck

Η Ford είπε στις αρχές αυτού του μήνα ότι θα ξεκινήσει την παράδοση του F-150 Lightning «τις επόμενες ημέρες». Αν και δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παραδίδει ηλεκτρικό pickup στις ΗΠΑ (η Rivian ξεκίνησε να το κάνει πέρυσι), κέρδισε την Tesla.

Είχε ένα πόδι για την Tesla σε αυτήν την αγορά ούτως ή άλλως, καθώς το F-150 ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: έλαβε σχεδόν 45.000 προπαραγγελίες για το Lightning σε μόλις 48 ώρες. Δεδομένου ότι το Cybertruck δεν θα ξεκινήσει να πωλείται μέχρι το επόμενο έτος, τόσο η Ford όσο και η Rivian έχουν μια ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά ηλεκτρικών φορτηγών πολύ πριν η Tesla κυκλοφορήσει το Cybertruck στη φύση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *