Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να σπάσει την κυριαρχία της Apple και της Google στα προγράμματα περιήγησης για κινητά

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να σπάσει την κυριαρχία της Apple και της Google στα προγράμματα περιήγησης για κινητά

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πρακτικές των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά της Apple και της Google στην αντίστοιχη πλατφόρμα τους. Ως αποτέλεσμα, η Apple θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιτρέψει πλήρεις εναλλακτικές λύσεις στο Safari. Επί του παρόντος, η Apple επιτρέπει άλλα προγράμματα περιήγησης σε iOS και iPadOS, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούν τη μηχανή προγράμματος περιήγησης της Apple.

Η απόφαση για διαβούλευση για μια έρευνα έρχεται μετά από μια μελέτη διάρκειας ενός έτους που διαπίστωσε ότι η Apple και η Google έχουν ένα «αποτελεσματικό δίπωλιο» στα κινητά οικοσυστήματα. Με αυτήν την ισχύ, η CMA είπε ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργικών συστημάτων, των καταστημάτων εφαρμογών και των προγραμμάτων περιήγησης ιστού στις συσκευές.

Αν και το να αναγκάσουν την Apple και την Google να είναι πιο φιλελεύθερες στις πλατφόρμες τους θα είναι σίγουρα ελκυστικό για κάποιους, είναι σημαντικό να θυμόμαστε γιατί αρέσουν σε τόσους πολλούς ανθρώπους τα iPhone. απλά δουλεύουν. Χαλαρώνοντας τη λαβή της Apple στο οικοσύστημά της, δυνητικά ανοίγει τους χρήστες σε λιγότερο ευχάριστες εμπειρίες, όπως τα προγράμματα περιήγησης που κολλάνε ή λειτουργούν πιο αργά. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα ορισμένοι ιστότοποι να μην λειτουργούν σωστά με προγράμματα περιήγησης τρίτων.

Σχολιάζοντας τα σχέδιά της, ο Andrea Coscelli, Διευθύνων Σύμβουλος της CMA, δήλωσε:

«Όταν πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, η Apple και η Google κρατούν όλες τις κάρτες. Όσο καλές κι αν είναι πολλές από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, η ισχυρή τους λαβή στα κινητά οικοσυστήματα τους επιτρέπει να αποκλείουν τους ανταγωνιστές, εμποδίζοντας τον βρετανικό τεχνολογικό τομέα και περιορίζοντας τις επιλογές».

Εκτός από την κατάσταση του προγράμματος περιήγησης, η CMA δεν είναι χαρούμενη που η Apple μπλοκάρει τις υπηρεσίες παιχνιδιών cloud από το App Store. Η CMA αναγνώρισε ότι οι εφαρμογές παιχνιδιών αποτελούν μεγάλο μέρος των εσόδων της Apple και ότι το cloud gaming αποτελεί απειλή. Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή φαίνεται πρόθυμη να επιτρέψει η εταιρεία υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud στο App Store, έτσι ώστε οι χρήστες κινητών να μην χάνουν τα πλεονεκτήματα του cloud gaming.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *