Ουκρανική επίθεση με σκοπό την κατασκοπεία του Πούτιν

Ουκρανική επίθεση με σκοπό την κατασκοπεία του Πούτιν

Μια παραβίαση της ρωσικής εταιρείας σχεδιασμού πληροφοριών και επικοινωνιών μπορεί να επέτρεπε την παρακολούθηση των συναντήσεων κορυφής του Πούτιν.

Χάκερ της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) διείσδυσαν στην κορυφαία εταιρεία σχεδιασμού τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Ρωσίας PJSC Giprosvyaz, θυγατρική της Rostelecom.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου του Jeff Carr, ενός διεθνώς γνωστού συμβούλου κυβερνοασφάλειας με δεσμούς με την GUR, η PJSC Giprosvyaz θέτει τεχνικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι σχεδιαστές επικοινωνιών στη Ρωσία. Ουσιαστικά, η εταιρεία δημιουργεί τα προσχέδια για τις σύγχρονες επικοινωνίες στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Carr, η εταιρεία σχεδίασε τηλεπικοινωνιακή υποδομή στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Το Σότσι είναι επίσης το μέρος όπου ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν διατηρεί κατοικίες, όπου συναντά παγκόσμιους ηγέτες.

«[…] οι κατοικίες θα απαιτούσαν προηγμένα δίκτυα πληροφοριών και επικοινωνιών, σχεδόν σίγουρα   σχεδιασμένα και εγκατεστημένα από τον Giprosvyaz», γράφει ο Carr.

Η πρόσβαση σε λεπτομερή σχέδια σχεδιασμού τηλεπικοινωνιακής υποδομής θα μπορούσε να επιτρέψει στις υπηρεσίες πληροφοριών να εισβάλουν σε στενά φυλασσόμενα κανάλια που χρησιμοποιούν οι ηγέτες των κρατών για να επικοινωνούν.

Μία από τις κατοικίες που εδρεύει στο Σότσι, το Bocharov Ruchey, χρησιμοποιείται ως η κορυφαία θέση του προέδρου της Ρωσίας για να συναντήσει βασικά πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής. Ο Πούτιν συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και πολλούς άλλους εκεί.

Το Σότσι φιλοξενεί επίσης μια ύποπτη ιδιωτική βίλα του Προέδρου Πούτιν. Ένα τεράστιο συγκρότημα με το όνομα «Το παλάτι του Πούτιν» ανακάλυψε ο φυλακισμένος επί του παρόντος πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας Αλεξέι Ναβάλνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *