H Ρωσία μπλοκάρει τον ιστότοπο ουκρανικών χακτιβιστών

H Ρωσία μπλοκάρει τον ιστότοπο ουκρανικών χακτιβιστών

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Ρωσίας απέκλεισαν τον ιστότοπο disBalancer, σε μια άλλη ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης στον κυβερνοπόλεμο με την Ουκρανία. Ο ιστότοπος έγινε γνωστός τους τελευταίους μήνες για τη φιλοξενία της εφαρμογής Liberator, η οποία επιτρέπει σε εθελοντές να διεξάγουν επιθέσεις χάκτιβιστων σε ιδρύματα που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο.

«Η επίσημη ιστοσελίδα μας disbalancer.com έχει αποκλειστεί από την Roskomnadzor, ένα ομοσπονδιακό εκτελεστικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μέσων, και των μαζικών επικοινωνιών, της τεχνολογίας πληροφοριών και των τηλεπικοινωνιών», δήλωσε η ουκρανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία διέκοψε τις δραστηριότητες της disBalancer εντός της επικράτειάς της σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ.

Signage put up by Roskomnadzor stating disBalancer has been banned in Russia

Ο νόμος έχει διατάξεις «για τον περιορισμό της πρόσβασης σε ιστότοπους που περιέχουν πληροφορίες για μαζικές ταραχές, εξτρεμιστικές δραστηριότητες ή συμμετοχή σε μαζικές (δημόσιες) εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά παράβαση της καθιερωμένης διαδικασίας». Επικαλούμενος το, ο disBalancer πρόσθεσε: «Η Roskomnadzor οργανώνει τον περιορισμό της πρόσβασης σε τέτοιες πληροφορίες με βάση το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των αναπληρωτών του».

είπε ότι ο αποκλεισμός του ιστότοπού της στον ρωσικό κυβερνοχώρο δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο τις δραστηριότητές της, ειδικά δεδομένου ότι είχε σταματήσει να συνεργάζεται με οντότητες από το απατεώνα υπερκράτος μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *