Η Sony φέρεται να εργάζεται για τον πρώτο της αισθητήρα 100MP για τηλέφωνα

Η Sony φέρεται να εργάζεται για τον πρώτο της αισθητήρα 100MP για τηλέφωνα

Η Sony δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει έναν αισθητήρα 100+ megapixel σχεδιασμένο για smartphone, αλλά φέρεται να βρίσκεται στο δρόμο. Η εταιρεία θα ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση – αντί να πηγαίνει στην ναυαρχίδα της αγοράς, ο πρώτος της αισθητήρας 100 MP θα απευθύνεται σε premium mid-rangers, σύμφωνα με τον Digital Chat Station.

Ο αισθητήρας φέρεται να είναι μέρος της σειράς Sony IMX8. Η σειρά έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της με τον IMX800, έναν αισθητήρα 54MP 1/1,49” που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά Honor 70. DCS δεν μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με τον αισθητήρα 100MP, επομένως μπορούμε μόνο να υποθέσουμε. Δεδομένου ότι απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους, δεν θα είναι το μεγαλύτερο ή το πιο ικανό στη σειρά της Sony.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια σειρά IMX9, γράφει ο leakster, η οποία θα είναι πιο ικανή και θα κοντράρει ορισμένους εντυπωσιακούς αισθητήρες που προέρχονται από την ανταγωνιστική Samsung. Η Samsung διαφημίζει ήδη τον HP1 , ο οποίος αναμένεται να εμφανίζεται σε τηλέφωνα όπως το Motorola Edge 30 Ultra (αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα) και ενδεχομένως το Galaxy S23 Ultra (που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο). Δεν είναι μόνο αυτό, η Samsung φέρεται επίσης να εργάζεται σε έναν αισθητήρα που είναι μεγαλύτερος ακόμη και από τον GN2, έναν ήδη τεράστιο αισθητήρα 1/1,12″.

Sony is reportedly working on its first 100MP sensor for phones

Φυσικά, η Sony έχει ήδη έναν τεράστιο δικό της αισθητήρα, τον αισθητήρα 1,0″ που χρησιμοποιείται στο Xperia Pro-I. Αυτός ο αισθητήρας σχεδιάστηκε αρχικά για την κάμερα RX100 VII και η Sony είχε πρόβλημα να τον τοποθετήσει σε πάχος αποδεκτό για ένα τηλέφωνο (περισσότερες λεπτομέρειες στην κριτική μας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *