Η Microsoft θα καταργήσει σταδιακά την τεχνητή νοημοσύνη αναγνώρισης προσώπου που θα μπορούσε να ανιχνεύσει συναισθήματα

Η Microsoft θα καταργήσει σταδιακά την τεχνητή νοημοσύνη αναγνώρισης προσώπου που θα μπορούσε να ανιχνεύσει συναισθήματα

Η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά την αυξανόμενη αντίδραση προς την αναγνώριση προσώπου και κλείνει ένα σημαντικό έργο ως απάντηση. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα «αποσύρει» την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που είπε ότι θα μπορούσε να συναγάγει συναισθήματα καθώς και χαρακτηριστικά όπως η ηλικία, το φύλο και τα μαλλιά. Η τεχνητή νοημοσύνη έθεσε ερωτήματα σχετικά με το απόρρητο, είπε η Microsoft, και η προσφορά ενός πλαισίου δημιούργησε τη δυνατότητα για διακρίσεις και άλλες καταχρήσεις. Δεν υπήρχε επίσης σαφής συναίνεση για τον ορισμό των συναισθημάτων, ούτε τρόπος να δημιουργηθεί μια γενικευμένη σύνδεση μεταξύ εκφράσεων και συναισθημάτων.

Οι νέοι χρήστες του πλαισίου προγραμματισμού Face της Microsoft δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτές τις δυνατότητες ανίχνευσης χαρακτηριστικών. Οι τρέχοντες πελάτες μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Η Microsoft θα συνεχίσει να αναδιπλώνει την τεχνολογία σε εργαλεία “ελεγχόμενης” προσβασιμότητας, όπως το Seeing AI για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η έξοδος έρχεται καθώς η Microsoft μοιράστηκε το Responsible AI Standard με το κοινό για πρώτη φορά. Οι κατευθυντήριες γραμμές απεικονίζουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της εταιρείας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης σε αρχές όπως η συμπερίληψη, το απόρρητο και η διαφάνεια. Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης την πρώτη μεγάλη ενημέρωση του προτύπου από τότε που εισήχθη στα τέλη του 2019 και υπόσχεται περισσότερη δικαιοσύνη στην τεχνολογία ομιλίας σε κείμενο, αυστηρότερους ελέγχους για τη νευρική φωνή και απαιτήσεις “προσαρμογής για το σκοπό” που αποκλείουν το σύστημα ανίχνευσης συναισθημάτων .

Η Microsoft δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει δεύτερες σκέψεις για την αναγνώριση προσώπου. Η IBM σταμάτησε να εργάζεται σε αυτόν τον τομέα λόγω ανησυχιών ότι τα έργα της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αυτά τα λόγια, αυτή εξακολουθεί να είναι μια σημαντική αλλαγή καρδιάς. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες cloud και υπολογιστών στον κόσμο υποχωρεί από την τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *