Εργαζόμενοι της Amazon στο Μέριλαντ λένε ότι απολύθηκαν για οργάνωση εργαζομένων  

Εργαζόμενοι της Amazon στο Μέριλαντ λένε ότι απολύθηκαν για οργάνωση εργαζομένων  

H Amazon αντιμετωπίζει και πάλι κατηγορίες για απόλυση οργανωτών συνδικάτων. Η Washington Post ανέφερε ότι η ομάδα εργαζομένων Amazonians United κατέθεσε κατηγορίες στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων κατηγορώντας την Amazon ότι απέλυσε παράνομα δύο εργαζομένους σε μια αποθήκη στο Μέριλαντ για οργάνωση εργασίας. Το προσωπικό στο φυλάκιο παράδοσης DMD9 στο Upper Marlboro φέρεται να έχασε τη δουλειά του τόσο για τη συλλογή υπογραφών αναφοράς όσο και για την προώθηση μιας μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίας αποχώρησης τον Μάρτιο.

Οι αναφορές, που δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του 2021, πίεσαν για βελτιωμένες συνθήκες εργασίας που περιελάμβαναν πιο υγιεινά τρόφιμα, λιγότερο περιοριστικά διαλείμματα στο μπάνιο και αυξήσεις μισθών που είχαν χορηγηθεί σε άλλες εγκαταστάσεις. Η αναφορά του Αυγούστου οδήγησε σε ορισμένες αλλαγές, αλλά η άρνηση της Amazon να υποχωρήσει στην αναφορά του Δεκεμβρίου οδήγησε τις αποχωρήσεις του Μαρτίου. Μία από τις απολυμένες υπαλλήλους, η Τζάκι Ντέιβις, είπε ότι απολύθηκε εβδομάδες αργότερα χωρίς σαφή ή δικαιολογημένο λόγο.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Kelly Nantel αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία σε δήλωση στην The Post. Η Amazon απέλυσε τον Ντέιβις για «κλοπή χρόνου» και ότι δεν βρισκόταν στις εγκαταστάσεις μετά την παρακολούθηση, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος. Ο Nantel υποστήριξε επίσης ότι η υποστήριξη των εργαζομένων για ένα κίνημα «δεν επηρεάζει» τον τερματισμό της απασχόλησης και ότι το προσωπικό απλώς δεν ανταποκρίθηκε στις «βασικές προσδοκίες».

Οι κατηγορίες έρχονται στον απόηχο πολλών κατηγοριών για αντισυνδικαλιστική δραστηριότητα από την πλευρά της Amazon. Το NLRB διαπίστωσε ότι η Amazon απέλυσε παράνομα έναν οργανωτή συνδικάτου της Νέας Υόρκης το περασμένο φθινόπωρο, ενώ δύο εργαζόμενοι σε μια αποθήκη στο Staten Island ισχυρίστηκαν ότι απολύθηκαν επειδή βοήθησαν στη διοργάνωση των πρώτων επιτυχημένων εκλογών του σωματείου Amazon. Ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας έχει επίσης κατηγορηθεί για τακτικές εκφοβισμού που περιλαμβάνουν απειλές για χαμηλότερους μισθούς, χαρακτηρισμό των οργανωτών εργασίας ως «τραμπούκους» και πολλαπλές απόπειρες παρέμβασης στις ψήφους των συνδικάτων. Το 2021, η Amazon ξόδεψε 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε συμβούλους γνωστούς για την αποτροπή εκστρατειών συνδικαλισμού.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για αυτές τις τελευταίες απολύσεις, μπορεί να είναι δύσκολο για την Amazon να αποφύγει την πίεση για αλλαγή. Η Amazonians United έχει εξασφαλίσει κάποιες βελτιώσεις αντικαθιστώντας τις συμβατικές στρατηγικές των συνδικάτων με την οικοδόμηση σχέσεων βάσης και πιέζοντας για μικρότερα υλικά κέρδη. Αυτό δεν θα οδηγήσει απαραιτήτως σε πιο επιτυχημένες προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης, αλλά δεν θα είναι περίεργο αν υπάρξουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *