Η Samsung φέρνει τον αισθητήρα ISOCELL HP3 200MP με τα μικρότερα pixel που έχει

Η Samsung φέρνει τον αισθητήρα ISOCELL HP3 200MP με τα μικρότερα pixel που έχει

H Samsung ανακοίνωσε έναν νέο αισθητήρα 200 MP, που ονομάζεται ISOCELL HP3. Έχει το «μικρότερο pixel της βιομηχανίας» σε μόλις 0,56 μm, το οποίο είναι 12% μικρότερο από τον προκάτοχό του. Υπόσχεται ταχύτερη αυτόματη εστίαση και ακόμη πιο καθαρό HDR χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο στοίβαξης εικόνων.

Samsung introduces new 200 MP sensor - ISOCELL HP3 with smallest ever pixels

Ο νέος αισθητήρας ήρθε εννέα μήνες μετά τον ISOCELL HP1, ο οποίος είναι τεχνικά ο πρώτος αισθητήρας κάμερας 200MP για smartphone, ακόμα κι αν δεν έχουμε δει ακόμη ένα πραγματικό τηλέφωνο με αυτόν. Έκτοτε, η Samsung κατάφερε να μειώσει το μέγεθος των pixel από 0,64 μm, κάνοντας τον νέο αισθητήρα τύπου 1/1,4” – περίπου 20% μικρότερο από τον προκάτοχό του.

Το binning 4-to-1 προσθέτει έως και 1,12μm pixel για φωτογραφίες 50MP. Για εξαιρετικά σκοτεινές φωτογραφίες, ο νέος αισθητήρας υποστηρίζει επίσης binning 16-to-1 για τεράστια pixel 2,24μm και φωτογραφίες 12,5 MP.

Samsung introduces new 200 MP sensor - ISOCELL HP3 with smallest ever pixels

Η Samsung καυχήθηκε επίσης για τη λύση αυτόματης εστίασης Super-QPD. Όλα τα εικονοστοιχεία είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες AF και κάθε σύμπλεγμα τεσσάρων έχει έναν μόνο φακό που αναγνωρίζει διαφορές φάσης σε οριζόντιες και κάθετες κατευθύνσεις. Ο αισθητήρας μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 8K σε 30 fps και 4K @ 120 fps με «ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο».

Η βελτιωμένη λειτουργία Smart-ISO Pro συγχωνεύει τώρα πληροφορίες από τρία στάδια – λειτουργία χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ISO για να ενισχύσει την απόδοση HDR. Το ISOCELL HP3 μπορεί να παράγει εικόνες σε 4 τρισεκατομμύρια χρώματα (βάθος 14 bit), 64 φορές περισσότερα από τον προκάτοχο HP1, που ήταν 68 δισεκατομμύρια.

Η Samsung είναι έτοιμη να παράσχει δείγματα του ISOCELL HP3 σε κατασκευαστές smartphone και αναμένει τη μαζική παραγωγή να ξεκινήσει φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *