Το chipset Tensor 2 του Pixel 7 μπορεί να προσφέρει μόνο μέτριες βελτιώσεις απόδοσης 

Το chipset Tensor 2 του Pixel 7 μπορεί να προσφέρει μόνο μέτριες βελτιώσεις απόδοσης 

H Google έχει αποκαλύψει μόνο μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη σειρά Pixel 7, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν λειτουργικά πρωτότυπα – ένα μάλιστα κατέληξε στο eBay. Ένα άλλο τέτοιο πρωτότυπο, ένα Pixel 7 Pro, χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα Google News Telegram για να βρει πρόσθετες πληροφορίες για τα νέα μοντέλα.

Ενώ το ίδιο το τηλέφωνο ήταν κατασκευασμένο, η ομάδα κατάφερε να εξαγάγει αρχεία καταγραφής εκκίνησης. Συναντώντας αυτά, ανακάλυψαν ότι το chipset Tensor 2 διαθέτει πυρήνες Cortex-A55. Αυτός είναι ο τελευταίος μικρός πυρήνας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARMv8, ο νέος σχεδιασμός (A510) βασίζεται στο ARMv9. Και δεδομένου ότι οι δύο αρχιτεκτονικές δεν μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα μόνο chipset, αυτό σημαίνει ότι και οι άλλοι πυρήνες της CPU είναι παλιά σχέδια ARMv8.

Τα αρχεία καταγραφής αποκάλυψαν επίσης ότι το Tensor 2 θα διατηρήσει τη διαμόρφωση του πυρήνα της CPU 2+2+4. Το αρχικό τσιπ Tensor είχε δύο πυρήνες Cortex-X1, δύο Cortex-A76 και τέσσερις A55. Τα A55 θα παραμείνουν σαφώς στη θέση τους, όπως και τα δύο X1 – ο νέος πυρήνας X2 είναι ο ARMv9. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα νέων μεσαίων πυρήνων, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός χρησιμοποιούσε παλιούς πυρήνες A76 αντί για τον τελευταίο Cortex-A78 (ο τελευταίος από τους μεσαίους πυρήνες ARMv8).

Pixel 7's Tensor 2 chipset might offer only modest performance improvements

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση από το chipset Tensor 2, τουλάχιστον όχι όσον αφορά τις εργασίες που συνδέονται με την CPU. Το αρχικό Tensor δεν ήταν ήδη το πιο γρήγορο τσιπ στην αγορά όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, φέτος η διαφορά θα είναι ακόμη πιο έντονη.

Τούτου λεχθέντος, δεν γνωρίζουμε ακόμα τι έχει σχεδιάσει η Google για τη GPU και άλλο υλικό. Η επεξεργασία εικόνας είναι ένας από τους άσσους στο μανίκι της Google και τον χειρίζονται ο ISP και η TPU (Tensor Processing Unit).

Τέλος πάντων, η πρωτότυπη μονάδα διέθετε επίσης ένα νέο πάνελ οθόνης, S6E3HC4 από τη Samsung. Αυτό πιθανότατα θα αντικαταστήσει το πάνελ S6E3HC3 του Pixel 6 Pro, αλλά και πάλι περιμένουμε οριακές βελτιώσεις – η ανάλυση και ο ρυθμός ανανέωσης θα παραμείνουν τα ίδια (1.440 x 3.120 px, 120 Hz).

Panther = Pixel 7, Cheetah = Pixel 7 Pro

Panther = Pixel 7, Cheetah = Pixel 7 Pro

Τέλος, τα αρχεία καταγραφής επιβεβαίωσαν τα κωδικά ονόματα για τα δύο τηλέφωνα – το Pixel 7 είναι “Panther”, το Pixel 7 Pro είναι “Cheetah”. Υπάρχει επίσης το “Felix”, το οποίο είναι πιθανώς ένα Pixel 7a που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Τα Pixel 7 και 7 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο (μαζί με το Pixel Watch).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *