Η Microsoft ετοιμάζεται να ξεχάσει τα Windows 8.1 με ειδοποιήσεις λήξης υποστήριξης

Η Microsoft ετοιμάζεται να ξεχάσει τα Windows 8.1 με ειδοποιήσεις λήξης υποστήριξης

Η Microsoft ετοιμάζεται να στείλει υπενθυμίσεις στους χρήστες των Windows 8.1 ότι η υποστήριξη θα λήξει στις 10 Ιανουαρίου 2023. Ο γίγαντας λογισμικού θα αρχίσει να στέλνει ειδοποιήσεις σε υπάρχουσες συσκευές Windows 8.1 τον επόμενο μήνα, ως πρώτη υπενθύμιση μέχρι το τέλος της στήριξης τον Ιανουάριο του 2023.

Οι ειδοποιήσεις θα είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποίησε η Microsoft στο παρελθόν για να υπενθυμίσει στους χρήστες των Windows 7 σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης της υποστήριξης. Η Microsoft αρχικά έσβησε την υποστήριξη των Windows 8 το 2016, αλλά η ενημέρωση των Windows 8.1 θα σταματήσει να υποστηρίζεται πλήρως τον Ιανουάριο του 2023. Η Microsoft δεν θα προσφέρει πρόγραμμα Εκτεταμένης Ενημέρωσης Ασφαλείας (ESU) για τα Windows 8.1, επομένως οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώσουν για επιπλέον ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και θα πρέπει να αναβαθμίσετε ή να αποδεχτείτε τον κίνδυνο εκτέλεσης λογισμικού χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας.

Τα Windows 8.1 ήταν σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη λύση για την υποδοχή των Windows 8. Τα Windows 8 εισήγαγαν ένα νέο όραμα με επίκεντρο την αφή για το μέλλον της Microsoft, αλλά απέκλεισε το παραδοσιακό κουμπί επιφάνειας εργασίας και το κουμπί Έναρξης με τέτοιο τρόπο που πολλοί χρήστες υπολογιστών το απέρριψαν. Το λειτουργικό σύστημα του mobile-first δεν ταίριαζε με αυτό που ήθελαν οι χρήστες και τα Windows 8.1 επανέφεραν το κουμπί Έναρξη σε μια παραδοχή από τη Microsoft ότι είχε μπερδέψει.

Παρά τις βελτιώσεις της ενημέρωσης των Windows 8.1, η εποχή των Windows 8 θα είναι μια Microsoft και πολλοί από τους πελάτες της θα είναι πρόθυμοι να ξεχάσουν. Η Microsoft προσπάθησε να εκσυγχρονίσει τα Windows ενόψει του ανταγωνισμού του iPad και κατέληξε να αποξενώσει πολλούς από τους πιστούς πελάτες της. Τα Windows 10 έφτασαν το 2015 και απέσυραν πολλές από τις πιο τολμηρές αλλαγές των Windows 8 και τα Windows 11 έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο αφαιρώντας τα Windows Phone Live Tiles από το μενού Έναρξη και αναθεωρώντας πολλά από τα αρχαία λείψανα που υπήρχαν στα Windows για δεκαετίες.

Οι χρήστες των Windows 8.1 θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα ή αν θα αγοράσουν νέο υπολογιστή. Τα περισσότερα μηχανήματα Windows 8.1 δεν θα υποστηρίζουν καν τα Windows 11, παραδέχεται η Microsoft, λόγω των αυστηρών απαιτήσεων της CPU. «Οι περισσότερες συσκευές Windows 8.1 ή Windows 8 δεν πληρούν τις απαιτήσεις υλικού για την αναβάθμιση σε Windows 11, ως εναλλακτική λύση, οι συμβατοί υπολογιστές με Windows 8 και 8.1 μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 10 αγοράζοντας και εγκαθιστώντας μια πλήρη έκδοση του λογισμικού», εξηγεί η Microsoft σε ένα σημείωμα υποστήριξης.

Αυτό αφήνει τα Windows 10 ως την πιθανή διαδρομή αναβάθμισης, η οποία θα συνεχίσει να υποστηρίζεται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025. Οι μηχανές Windows 8.1 δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν ως δια μαγείας στις 10 Ιανουαρίου 2023, αλλά χωρίς ενημερώσεις λογισμικού και διορθώσεις ασφαλείας είναι τεράστιος κίνδυνος να συνεχίσετε να εκτελείτε το OS το επόμενο έτος. Ο ιστότοπος υποστήριξης της Microsoft διαθέτει ένα σωρό συχνές ερωτήσεις και άρθρα που βοηθούν τους χρήστες των Windows 8.1 να αναβαθμίσουν ή να μετακινήσουν αρχεία σε νέο μηχάνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *