Η Microsoft φέρνει μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες του Outlook στους χρήστες Mac  

Η Microsoft φέρνει μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες του Outlook στους χρήστες Mac  

H δυνατότητα να πατήσετε αναίρεση μετά την αποστολή ενός email που περιέχει τυπογραφικά λάθη, συνημμένα που λείπουν ή λανθασμένους παραλήπτες σάς δίνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και έλεγχο στις επικοινωνίες σας. Ωστόσο, είναι κάτι που στερούνται οι χρήστες του Outlook σε Mac, και αναμενόμενα, το ζητούν εδώ και χρόνια. Αλλά ευτυχώς, η Microsoft δεν φαίνεται να κρατά τους χρήστες Mac να περιμένουν άλλο.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη δυνατότητα «Αναίρεση αποστολής» είναι πλέον διαθέσιμη στο Outlook για Mac. Αυτό που θα κάνει είναι να ακυρώσει το email πριν σταλεί, όπως υποδηλώνει το όνομα. Η εντολή αναίρεσης που εισήχθη πρόσφατα δεν ανακαλεί το μήνυμα. Αντίθετα, καθυστερεί την αποστολή για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, ώστε να μπορείτε να την ακυρώσετε σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη.

Οι χρήστες Mac μπορούν να ορίσουν τον χρόνο καθυστέρησης σε 5, 10, 15 ή 20 δευτερόλεπτα μεταβαίνοντας στο Outlook > Προτιμήσεις > Σύνταξη. Μόλις γίνει αυτό, κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας μια προτροπή “Αναίρεση αποστολής” και θα παραμένει ορατή για το χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει στη Σύνθεση. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί αναίρεσης, θα ακυρωθεί η αποστολή και θα ανοίξει ξανά το πρόχειρο του email σας για να διορθώσετε τα λάθη που έχετε κάνει.

Η “Αναίρεση αποστολής” δεν είναι κάτι εντελώς νέο για τους χρήστες του Outlook. Στην πραγματικότητα, το Outlook για το web προσφέρει στους χρήστες την ίδια λειτουργικότητα. Το ανταγωνιστικό πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail έχει επίσης κάτι παρόμοιο να προσφέρει. Αλλά για τους χρήστες του Outlook σε Mac, θα είναι κάτι που δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν στο παρελθόν.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι απελευθερώνει σιγά σιγά την εντολή “Αναίρεση αποστολής” σε μεγαλύτερο αριθμό Insiders που εκτελούν Beta Channel έκδοση 16.62 (Build 22050200) ή μεταγενέστερη. Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του Outlook σε Mac δεν θα μπορούν να το δοκιμάσουν τώρα. Δεδομένου ότι η Microsoft έχει αρχίσει να δοκιμάζει την εντολή αναίρεσης με τους Insiders, αναμένουμε ότι θα είναι διαθέσιμη σε γενική διαθεσιμότητα πολύ σύντομα. Τούτου λεχθέντος, η Microsoft μπορεί να βγάλει εντελώς ένα χαρακτηριστικό από το προϊόν, ακόμη και μετά τη δοκιμή του με τους Insiders. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί με τη δυνατότητα “Αναίρεση αποστολής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *