Firefox:  μπορεί πλέον να καταργεί αυτόματα την παρακολούθηση από διευθύνσεις URL

Firefox:  μπορεί πλέον να καταργεί αυτόματα την παρακολούθηση από διευθύνσεις URL

Η πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Firefox του Mozilla έχει μια νέα δυνατότητα που εμποδίζει ιστότοπους όπως το Facebook να σας παρακολουθούν σε ιστότοπους.Ονομάζεται Query Parameter Stripping, αφαιρεί αυτόματα σειρές χαρακτήρων που προστίθενται στο τέλος μιας διεύθυνσης URL που επιτρέπουν στο Facebook, το Hubspot, την Olytics και άλλες εταιρείες να παρακολουθούν τα κλικ σας και να προβάλλουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει αυτά τα ερωτήματα όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που προέρχεται από το Facebook, για παράδειγμα. 

Αυτό το συνονθύλευμα χαρακτήρων μετά το ερωτηματικό είναι μια παράμετρος ερωτήματος που μπορεί να πει σε μια εταιρεία ότι έχετε κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο, βοηθώντας την να σας προφίλ για στόχευση διαφημίσεων. Εάν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα απογύμνωσης στην πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox, θα αφαιρέσει αυτούς τους χαρακτήρες πριν φορτώσει τη διεύθυνση URL, οπότε το Facebook δεν θα είναι το καλύτερο. Λειτουργεί μέσω μιας λίστας αποκλεισμού και καλύπτει τα Olytics, Drip, Vero, HubSpot, Marketo και Facebook. 

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, απλά επιλέξτε “Αυστηρή” για “Βελτιωμένη προστασία παρακολούθησης” στις ρυθμίσεις Απορρήτου και Ασφάλειας. Αυτό δεν λειτουργεί σε ιδιωτική λειτουργία, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και εκεί πληκτρολογώντας “about:config” στη γραμμή διευθύνσεων, αναζητώντας strip και ορίζοντας την επιλογή “privacy.query_stripping.enabled.pbmode” σε true, ως Bleeping Ο υπολογιστής επισημαίνει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *