Η Apple και η Google ζήτησαν την απαγόρευση του TikTok από τον Επίτροπο της FCC,

Η Apple και η Google ζήτησαν την απαγόρευση του TikTok από τον Επίτροπο της FCC,

To TikTok δεν μπορεί να ξεφύγει από την κριτική τον τελευταίο καιρό. Μετά το ξέσπασμα των ειδήσεων σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ, βρέθηκε σε βαθιά νερά. Ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), Brendan Carr, έστειλε τώρα επιστολή στην Apple και την Google, ζητώντας τους να απαγορεύσουν το Tiktok από τις πλατφόρμες τους, καθώς ενδέχεται να διαρρεύσει ευαίσθητα δεδομένα χρηστών στο Πεκίνο.

Ο Carr δήλωσε ότι περίπου 19 εκατομμύρια χρήστες είχαν κατεβάσει το Tiktok στις ΗΠΑ μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2022, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύει τα δεδομένα σχετικά με έναν αρκετά σημαντικό πληθυσμό των ΗΠΑ. «Είναι σαφές ότι το TikTok θέτει έναν απαράδεκτο κίνδυνο ασφάλειας λόγω της εκτεταμένης συλλογής δεδομένων του που συνδυάζεται με την προφανώς ανεξέλεγκτη πρόσβαση του Πεκίνου σε αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα», είπε ο Carr. Στη συνέχεια ζήτησε από την Google και την Apple να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους επειδή δεν τήρησαν τους κανονισμούς. Μπορείτε να δείτε την πλήρη επιστολή παρακάτω: 

Ο Carr πρότεινε επίσης ότι το TikTok είναι μια απλή εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την κοινή χρήση μιμιδίων και περιεχομένου. Υποστήριξε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα «προηγμένο εργαλείο παρακολούθησης που συγκεντρώνει εκτεταμένες ποσότητες προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων». Συνέχισε αναφέροντας πώς άλλες χώρες ή οργανισμοί απαγόρευσαν το TikTok όπως η Ινδία το 2020 και ο στρατός των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να απαγορεύσει και το TikTok.Disney, Netflix, Comcast 

Ενώ η Tiktok έχει ήδη ανακοινώσει ότι μεταφέρει τα δεδομένα χρήστη στο Oracle Cloud Infrastructure με διακομιστές που φιλοξενούνται στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, ο Carr υποστηρίζει ότι αυτό δεν καθησυχάζει τις ανησυχίες του επειδή δεν εμποδίζουν την πρόσβαση στα δεδομένα από το Πεκίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *