Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει δεδομένα για 1 δισεκατομμύριο Κινέζους πολίτες

Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει δεδομένα για 1 δισεκατομμύριο Κινέζους πολίτες

Ένας ανώνυμος δημιουργός απειλών πουλά πολλές βάσεις δεδομένων που ισχυρίζονται ότι περιέχουν περισσότερα από 22 terabyte κλεμμένων πληροφοριών για περίπου 1 δισεκατομμύριο Κινέζους πολίτες για 10 bitcoin (περίπου 195.000 $).

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σε ένα φόρουμ χάκερ από κάποιον που χρησιμοποιεί τη λέξη «ChinaDan», λέγοντας ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Αστυνομίας της Σαγκάης (SHGA).

Με βάση τις πληροφορίες που μοιράστηκαν σχετικά με τα φερόμενα κλεμμένα δεδομένα, οι βάσεις δεδομένων περιέχουν ονόματα, διευθύνσεις, εθνικούς αριθμούς κατοίκων Κινέζων υπηκόων, αριθμούς στοιχείων επικοινωνίας και αρκετά δισεκατομμύρια ποινικά μητρώα.

Η ChinaDan μοιράστηκε επίσης ένα δείγμα με 750.000 αρχεία που περιέχουν πληροφορίες παράδοσης, πληροφορίες ταυτότητας και αρχεία κλήσεων της αστυνομίας. Αυτά τα αρχεία θα επέτρεπαν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να επαληθεύσουν ότι τα δεδομένα προς πώληση δεν είναι πλαστά.

“Το 2022, η βάση δεδομένων της Εθνικής Αστυνομίας της Σαγκάης (SHGA) διέρρευσε. Αυτή η βάση δεδομένων περιέχει πολλά δεδομένα φυματίωσης και πληροφορίες για δισεκατομμύρια Κινέζους πολίτες”, δήλωσε ο ηθοποιός απειλών στην ανάρτησή του την περασμένη εβδομάδα.

“Οι βάσεις δεδομένων περιέχουν πληροφορίες για 1 δισεκατομμύριο κατοίκους Κινέζων υπηκόων και αρκετά δισεκατομμύρια αρχεία υποθέσεων, όπως: Όνομα, Διεύθυνση, Τόπος Γέννησης, Εθνικός Αριθμός Ταυτότητας, Αριθμός Κινητού, Όλα τα Εγκλήματα / Λεπτομέρειες Υπόθεσης.”

Ο δημιουργός της απειλής επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα εξήχθησαν από ένα τοπικό ιδιωτικό σύννεφο που παρέχεται από το Aliyun (Alibaba Cloud), μέρος του κινεζικού αστυνομικού δικτύου (γνωστός και ως δίκτυο δημόσιας ασφάλειας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *