Η Amazon αρχίζει να πραγματοποιεί παραδόσεις με ηλεκτρονικό ποδήλατο και με τα πόδια στο Λονδίνο  

Η Amazon αρχίζει να πραγματοποιεί παραδόσεις με ηλεκτρονικό ποδήλατο και με τα πόδια στο Λονδίνο  

H Amazon ξεκίνησε να παραδίδει πακέτα με e-bike και με τα πόδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά, καθώς σημειώνει μεγαλύτερη πρόοδο προς τους στόχους της για το κλίμα. Η εταιρεία άνοιξε έναν κόμβο μικροκινητικότητας στο κεντρικό Λονδίνο. Η εταιρεία λέει ότι οι περιπατητές και τα ηλεκτρονικά ποδήλατα θα κάνουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο παραδόσεις ετησίως από το κέντρο στο Χάκνεϊ. Ισχυρίζεται ότι αυτά τα ταξίδια θα αντικαταστήσουν χιλιάδες παραδόσεις φορτηγών. 

Στην αρχή, τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και οι ταχυμεταφορείς θα είναι σε υπηρεσία σε περισσότερο από το ένα δέκατο της ζώνης εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών (ULEZ) της πόλης. Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα εξαιρούνται από τα τέλη συμφόρησης του Λονδίνου και τα τέλη ULEZ, επομένως η Amazon και οι συνεργάτες παράδοσης θα αποφύγουν να τα πληρώσουν.

Η Amazon σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερους κόμβους παράδοσης ηλεκτρονικών φορτίων στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους μήνες. Έχει ήδη περισσότερα από 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης στους δρόμους στη χώρα. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία πρόσθεσε πέντε πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά οχήματα στον στόλο της στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντικαταστήσει τα φορτηγά ντίζελ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ποδήλατα φορτίου. Euronews σημειώνει ότι χρησιμοποιούνται για παραδόσεις σε πέντε πόλεις στη Γαλλία και επτά μητροπολιτικές περιοχές στη Γερμανία. Επίσης, χρησιμοποιεί ηλεκτρικά σκούτερ στην Ιταλία και την Ισπανία. Από τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία εκτελούσε τα δύο τρίτα των παραδόσεων στο Παρίσι με ηλεκτρονικά ποδήλατα, ταχυμεταφορές και ηλεκτρικά φορτηγά.

Στο πλαίσιο του έργου Shipment Zero, η Amazon στοχεύει να παραδώσει το 50 τοις εκατό των πακέτων με καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Αναμένει ότι θα έχει μηδενικό άνθρακα έως το 2040 ως μέρος της υπόσχεσής της για το κλίμα.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να λειτουργήσει αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025. Θα εγκαταστήσει περισσότερα από 30.000 επιπλέον ηλιακά πάνελ στις εγκαταστάσεις της στο Μάντσεστερ, το Κόαλβιλ, το Χέιντοκ, το Μπρίστολ και το Μίλτον Κέινς μέχρι το τέλος του έτους. Η Amazon έχει 18 επιτόπια ηλιακά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται για να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό μέχρι το 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *