To Twitter προσλαμβάνει δικηγορική εταιρεία καθώς ετοιμάζεται να μηνύσει τον Elon Musk

To Twitter προσλαμβάνει δικηγορική εταιρεία καθώς ετοιμάζεται να μηνύσει τον Elon Musk

Αυτή την Παρασκευή ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία Twitter, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει. Το Reuters αναφέρει ότι το Twitter προσέλαβε τη δικηγορική εταιρεία Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP καθώς σκοπεύει να μηνύσει τον Musk και να τον αναγκάσει να κλείσει την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το θέμα είναι ότι ο Μασκ υπέγραψε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία τον Απρίλιο, σύμφωνα με την οποία υποχρεούται να εξαγοράσει την εταιρεία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή (με αυτή τη συμφωνία παραιτήθηκε και του δικαιώματος της δέουσας επιμέλειας).

Ωστόσο, ο Μασκ σύντομα κρύωσε και ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η συμφωνία βρίσκεται σε αναμονή. Αυτό έγινε για να μπορέσει να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του Twitter ότι όχι περισσότερο από το 5% των «ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων» είναι bot. Ο Μασκ πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και ότι το Twitter εμπόδισε αυτόν και την ομάδα του να διερευνήσουν, παραβιάζοντας έτσι πολλές διατάξεις της σύμβασης.

Το Twitter αναμένεται να καταθέσει την πραγματική μήνυση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αρκετούς γνώστες.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Wachtell εργάστηκε προηγουμένως για τον Musk ως νομικός σύμβουλος το 2018, όταν προσπάθησε να κάνει ιδιωτική την Tesla (το περιβόητο περιστατικό «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση»). Ο Μασκ χρησιμοποίησε Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, οι οποίοι προηγουμένως τον υπερασπίστηκαν από την προκύπτουσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του το 2019 (και κέρδισαν).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *